Fantacine.com

Kost til mavesår og Gastritis

For dem, der lider af sår eller gastritis, en af ​​de eneste måder at lindre symptomer er at undgå fødevarer, der forårsager ubehag. Sår og betændelse i maveslimhinden som gastritis er forårsaget primært af bakterier kendt som H. pylori, men stress, syreholdige fødevarer og medicin kan også bidrage til tilstanden. Mens der på en kost for mavesår eller mavekatar, er det tilrådeligt at spise milde, letfordøjelige fødevarer for at reducere ubehag i maven.

Fødevarer for at undgå

De, der har sår eller gastritis skal være forsigtig med, hvad de spiser for at undgå ubehag eller mavebesvær. Fødevarer, der øger mavesyre som tomater bør undgås for at forhindre halsbrand eller ulcus smerte. Chili, peberfrugter, koffein, alkohol og andre krydret mad irritere sår i foring af maven, så undgå dem er nøglen. Drinks som citrus juice, kaffe, te og chokolade, eller stegt, fed mad, bør også undgås, fordi de øger mave-syre produktion.

Afstå fra overseasoning din mad med elementer såsom hvidløg, løg eller krydderier til at forhindre smerter eller ubehag i maven.

Foods at spise

Fødevarer at spise på en kost for mavesår eller mavekatar findes i de fleste fødevaregrupper og bør spises hver dag for at opretholde ordentlig niveauer af ernæring. Selvom kosten bør være en kedelig en, er det vigtigt at spise hele korn, proteiner, frugt og grøntsager.

Spise måltider tre gange om dagen for at forhindre mavesyre i at stige, og drikke fedtfri mælk i stedet for sødmælk at kontrollere syre i maven. Dulme maven med vandes urtete, eller drikke frugtsaft, der er lav i syre såsom æble eller drue. Drik masser af vand for at rense ud i systemet, og holde kroppen hydreret.

Mens der på en kost for mavesår og mavekatar, forsøge at indarbejde følgende i daglige måltider: For stivelse, spise mindst seks til 10 portioner hver dag af ris, kartoffelmos, pasta eller fuldkornsbrød. Du bør spise to til fire portioner frugt hver dag, såsom æbler, melon, bananer eller vindruer, holde sig for øje at undgå frugter med syrer som citrus. Ligeledes bør to til fire portioner af grøntsager, herunder salat greens blive spist. Undgå broccoli, peberfrugter og kål, da de forårsager gas eller anden mave ubehag. Forbruge to til fire portioner af proteiner hver dag, hvad enten fra magert kød som fjerkræ, ost eller jordnøddesmør.

Fiber

Fiber er vigtigt i de fleste kostvaner, herunder for dem, der lider sår eller gastritis. God valg af fødevarer med fiber omfatter frugt, grøntsager, fuldkorn og bønner. Nogle fødevarer med fiber som broccoli eller kål bør undgås, da de forårsager gas; være sikker på at indarbejde fiber langsomt ind i kosten til at bestemme, hvilke fødevarer er nemme at fordøje og ikke fremmer gas, halsbrand eller fordøjelsesbesvær.


        

Udgiv min kommentar