Fantacine.com

Uddeling af fødevarer

Uddeling af fødevarer


Uddeling af fødevarer er processen med at flytte fødevarer og drikkevarer fra et sted til et andet, og spiller en afgørende rolle i den offentlige ernæring. Processen omfatter ikke kun transport og levering, men også håndtering, fremstilling og afsætning. Uddeling af fødevarer er en vigtig komponent af fødevarer detailhandel, såvel som en integreret del af de offentlige ernæringsprogrammer. Fordelingen af ​​fødevarer indebærer en sikker og effektiv levering af varer til gavn for både producenter og forbrugere.

supply Chains

Uddeling af fødevarer foregår på flere niveauer kendt som forsyningskæder. En forsyningskæde links mad produktionssteder, såsom gårde eller forarbejdningsanlæg, med forbrugere gennem enten kommercielt salg eller offentlige programmer. The Consumer Psychology Program ved University of Southern California beskriver uddeling af fødevarer som typisk flyder på tværs af tre overordnede kanaler, der består af producenter, detailhandlere og forbrugere. Hver fase af denne proces indebærer forskellige overvejelser af mad volumen, priser og efterspørgsel, og om produktet er let fordærvelige eller har en lang holdbarhed.

Commericial Distribution

Uddeling af fødevarer i en kommerciel sammenhæng indebærer effektiv transport af produkter fra producenter til detailhandlere på en måde, der gør produkter bekvemt for forbrugerne køb og fremmer maden mærke. University of Southern California Consumer Psychology Program fastholder, at fordelingen er ofte en overset del af effektiv markedsføring, og at korrekt fordeling kan udvide mulighederne for både producenter og forbrugere. En af de centrale dele af kommerciel distribution er dreje engros, eller bulk, elementer ind i individuelle detailprodukter. Producenterne sælger produkter til forhandlere i store mængder til lavere priser. Distributører til gengæld opnå en fortjeneste ved individuelt at markedsføre elementer og sælge dem på et højere, eller detailhandel, omkostninger. Reklame spiller også en rolle i at støtte uddeling af fødevarer ved at tilskynde forbrugerne til at købe bestemte varer eller shop i en bestemt mødested.

Offentlig Distribution

Mens mad fordeling indtager en central rolle i kommercielle forsyningskæder, det spiller også en vigtig rolle i regeringens eller velgørende programmer til at levere mad til trængende befolkningsgrupper. Ligesom kommercielle transaktioner, bærer offentlig uddeling af fødevarer produkter fra producenter til forbrugere, men fjerner detail element fra distributionsprocessen. Offentlig distributionsomkostninger programmer omfatter katastrofe bistand, international fødevarehjælp, og programmer for at øge den ernæringsmæssige sundhed for børn, lav indkomst mødre og ældre.

Distribution og retfærdighed

Korrekt uddeling af fødevarer er afgørende for at bevare sundheden for fællesskaber og enkeltpersoner og, hvor nedbrud opstå mangel, kan der opstå fejlernæring eller endda hungersnød. Uddeling af fødevarer er nøje afstemt med forestillinger om retfærdighed, menneskerettigheder og fødevaresikkerhed; store forskelle eksisterer i mønstre af distributionen. Mens nogle befolkninger nyder overflod, lider andre fra afsavn eller begrænset adgang. Organisationer som FN World Food Programme og Food First fremme praksis, der distribuerer mad i en mere retfærdig måde og sikre nødlidende befolkninger få de ernæringsmæssige ressourcer, de har brug for.


        

Udgiv min kommentar