Fantacine.com

Definition af en virus

En virus er ansvarlig for sygdomme som skoldkopper, AIDS og hepatitis. Nogle vira kan forebygges ved immuniseringer; andre er langsigtede sygdomme, der ikke har nogen kur eller forebyggende mekanisme.

Identifikation

En virus trænger ind i kroppen, eller vært, gennem en slimhinde og forbinder med en celle i det område af kroppen, der vil resultere i en infektion eller sygdom.

Størrelse

Vira kommer i mange forskellige former og størrelser. AIDS-virus, for eksempel, ligner en basketball, mens West Nile virus er mere af en orm form. Et elektronmikroskop er den eneste måde at få vist vira på grund af, hvor små de er.

typer

Nogle vira, såsom influenza eller en forkølelse, kan forlade kroppen efter behandles med medicin. Disse vira er midlertidige i den menneskelige krop. Vira, såsom herpes simplex, HIV og multipel sklerose, kan imidlertid ikke helbredes, men kan administreres smertebehandling og behandlingsrelaterede medicin. Disse vira er kronisk og langvarig.

Forebyggelse

Vask hænder efter brug af toilettet, og som dækker næse og mund, når nysen og hoste kan reducere risikoen for at fange og sprede en virus. Immuniseringer er tilgængelige for at undgå at blive inficeret af mange vira.

Misforståelser

Antibiotika kan ikke anvendes til behandling af vira. Vira såsom aids, ikke kan overføres ved rystende hænder; de kan kun ved gennemlysning ved kontakt med kropsvæsker fra en inficeret person.


        

Udgiv min kommentar