Fantacine.com

Hvorfor er mine negle så skørt?

Hvorfor er mine negle så skørt?


Skøre fingernegle eller onychorrhexis, påvirker omkring 20 procent af befolkningen og optræder to gange så ofte hos kvinder som hos mænd. Det kan være et tegn på en underliggende sundhedsproblem, et resultat af miljømæssige stressfaktorer eller på grund af alder. Den gode nyhed er, at der er nogle ting, folk kan gøre for at hjælpe eller vende denne tilstand.

Egenskaber

Fingernegle består af protein og de kan ændre farve og vækst som en person aldre. Negle kan blive kedelig og skør, eller gulnet og fortykket. Som person bliver ældre, neglepladen mister fugt og naturlige olier, der forårsager søm at tørre ud og blive mere tilbøjelige til fragmentering og opsplitning. Ændringer kan også opstå som følge af sygdom, infektion eller ernæringsproblemer.

Symptomer

Mennesker med skøre fingernegle har ofte problemer med at dyrke deres negle, som kløerne vil have tendens til at knække, når de er sprøde. Negle vil ofte også delt eller skaller.

Miljømæssige årsager

Udsættelse for tør luft, især om vinteren, når der anvendes indendørs varme og fugtighed er lav, resulterer i tørre negle. Lange, varme brusebade eller bade også udtørre neglene samt enhver langvarig nedsænkning i sæbevand, som når du laver retter. Overdreven brug af neglelakfjerner, især dem, der indeholder acetone, kan forårsage tørre negle.

Sundhed Årsager

Skøre fingernegle kan være et fingerpeg om en underliggende sundhedsproblem. Skøre negle kan være et tegn på hypothyroidisme, en tilstand, hvor skjoldbruskkirtlen ikke producerer nok thyroid hormon. En person bør besøge en læge, hvis skøre negle er ledsaget af andre symptomer som træthed, uforklarlige vægtøgning, forstoppelse, muskelsmerter eller andre problemer. En læge kan gøre diagnostisk test for at se, om skjoldbruskkirtlen fungerer normalt. Andre sundhedsmæssige problemer, der kunne være årsag skøre negle omfatter en hud lidelse kaldet psoriasisartrit eller leversygdom hæmokromatose.

Forebyggelse / Solution

Hvis negle er skør på grund af miljømæssige faktorer, kan enkle trin holde dem sunde og stærke. Hold negle tørre og rene for at undgå bakterier og svampe fra dyrkning under neglen. Brug gummihandsker, når du bruger sæbe og vand i længere perioder. Brug manicure saks eller neglesaks til at trimme neglene og skær dem lige over; trimning negle regelmæssigt med til at styrke dem. Brug en smergel bord i stedet for en metal neglefil; metalfile tendens til at rive neglene. Moisturize negle flere gange om dagen, og efter at de har været i vand. Ved brug neglelakfjerner, undgå dem, der indeholder acetone, hvilket kan udtørre neglen. Ifølge MedlinePlus, idet vitamin biotin og bruge klar neglelak, der indeholder protein kan hjælpe med at styrke neglene så godt.


        

Udgiv min kommentar