Fantacine.com

Elektrolyse og metaller

Elektrolyse og metaller


Elektrolyse kan anvendes til at fjerne lag af rust eller gammel maling fra metaller. Denne metode er nyttig, når du gendanner gamle mønter eller smykker eller fjerne rust fra frosne bolte. Elektrolyse indebærer passerer en elektrisk strøm gennem en elektrolyt; resultatet er en bevægelse af ladede ioner fra den ene elektrode til den anden. I denne proces bliver rust (Fe2O3) kemisk omdannet til jern, frigiver oxygen og hydrogen. Elektrolyse virker bedst med jern, men kan arbejde med metal, der kan lede elektricitet. Det skal bemærkes, at nogle metaller, som aluminium, vil desintegrere hurtigere end andre. ADVARSEL: Dette projekt kan være farligt; tage alle forholdsregler for at sikre din sikkerhed.

Instruktioner

1 Tilføj 1/3 kop vaskemiddel (Arm & Hammer vask soda) med 5 liter vand i en plastik spand eller andet ikke-ledende beholder (brug ikke metal), og bland grundigt. Processen frigiver gasser, så det er vigtigt at arbejde i et godt ventileret område.

2 Slut den ene elektrode (armeringsjern) til positiv bly (anode) fra en 12v batterioplader (Den røde ledning fra batteriet oplader er den positive node.) Hold den i placem der sikrer, at det ikke berører den side eller i bunden af spanden.

3 Tilslut den negative ledning (katode) fra DC kilden til det materiale, der skal renses.

4 Dobbelt-tjek alle forbindelser, og sørg for intet er rørende; elektroderne bør ikke røre hinanden, de bør heller ikke berøre siderne eller bunden af ​​spanden. Sørg for at du har nok elektrolyt løsning til at dække den del, der renses.

5 Tænd for strømmen. Bubbles vil straks danner på overfladen; dette er hydrogen (fra katoden) og oxygen (fra anoden), der frigives.

6 Sluk for strømmen, når elektrolyse processen er færdig. den tilbageværende rest Vask delen eller objekt blive renset; du kan gøre dette med en pensel.

TIPS

  • Brint er eksplosivt, når det udsættes for åben ild. Der må ikke ryges eller bruge en fakkel når rengøring dele. Væsken kan være ætsende, så brug handsker og beskyttelsesbriller for at forhindre eventuelle skader på grund af spild. Som med enhver elektrisk system, tage forholdsregler for at undgå elektrisk stød; holde opladeren tør. Brug ikke rustfrit stål til elektroden. Den indeholder, og vil frigive, mængder chrom, som er giftigt.

        

Udgiv min kommentar