Fantacine.com

Vestibulære lidelser og symptomer

Vestibulære lidelser og symptomer


Det vestibulære system er den del af det indre øre, der regulerer funktioner som balance og rumlig orientering. Når en person udvikler en indre-øre lidelse, kan han eller hun opleve en række forstyrre problemer, herunder vertigo, høretab og kvalme. Her er et par eksempler på vestibulære lidelser.

Bppv (BPPV)

BPPV forsvinder er en vertigo lidelse, hvor svimmelhed er anlagt den ved otoconia, aflejringer af calciumcarbonat. Disse små krystaller er almindeligt kendt som "øre klipper." Når dette affald forlader utricle og indsamler inde i indre øre, BPPV er resultatet. Symptomerne omfatter en følelse af ubalance, kvalme, svimmelhed og svimmel magi. For folk under 50, den mest almindelige årsag til BPPV forsvinder er en skade til hovedet. I ældre personer, er forringelse af utricle menes at være en faktor. Læger typisk behandle BPPV hjælp partikel repositionering manøvrer (Epley eller Semont manøvre). Denne behandling er hurtig, kan udføres i lægens kontor og har en succesrate på ca. 80 procent.

Acoustic neuroma

Også kendt som akustikusneurinom, akustisk neuroma er en lille, godartet hjernesvulst, der udgør på den ottende kranienerve. Fordi denne nerve løber ind i mellemøret, kan ændringer i hørelse og balance opstår, når tumor presser på nerven. Typiske symptomer på akustisk neuroma omfatter gradvis høretab, klodset gangart, følelsesløshed eller svaghed i ansigt og tinnitus (ringen i øret). Hvis tumor komprimerer hjernestammen, kan resultaterne være livstruende. Akustisk neuroma behandles med strålebehandling eller mikrokirurgi; både bære risikoen for permanente ændringer i hørelse og / eller balance.

Menières sygdom

Menières sygdom er forårsaget af for store mængder af væske (kaldet endolymfe) akkumuleres i det indre øre. Mens der er en bred vifte af spekulationer om, hvad der forårsager denne betingelse, kilden er stadig et mysterium. Populære teorier omfatter genetisk sygdom, virusinfektioner og allergier. Syge oplever tilfældige angreb, hvorunder de kan have pludselig svimmelhed, ringen af ​​ørerne og udsving i høring. Efter et angreb, som kan vare fra få minutter til en hel dag, er der normalt ekstrem træthed og søvnighed. Behandlingsregimer involverer typisk svimmelhed / kvalme medicin kombineret med rehabilitering terapi og en lav-natrium diæt.

perilymfe Fistula

Adskillelse af mellemøret og det indre øre er to tynde membraner kendt som ovale og runde vinduer. Når en tåre eller brud (fistel) forekommer i en eller begge af disse membraner, middle-øre trykændringer direkte påvirke det indre øre. Som et resultat, kan syge opleve svimmelhed, balance besvær, kvalme, opkastning og tab af hørelse i det berørte øre. Perilymfe fistler mest skyldes dramatiske ændringer i det atmosfæriske tryk (f.eks erfarne når dykning) eller hovedtraume. Kun i alvorlige tilfælde er kirurgi nødvendig. Fistler er ofte selv-reparation, så længe en streng regime af sengeleje følges.


        

Udgiv min kommentar