Fantacine.com

Red havalger Sygdomme

Red havalger Sygdomme


Ifølge Monica Bruckner fra Montana State University, en rød tidevand er en skadelig algevækst (HAB), der finder sted, når rødalger blevet så talrige, at de misfarves kystvande. Habs nedbryder ilt og frigive giftstoffer, som kan forårsage sygdom eller død hos dyr og mennesker. Fisk spiser algerne, men er upåvirket af toksiner. De giftstoffer ophobes og blive koncentreret til giftige niveauer for de pattedyr og mennesker, der spiser den plettet fisk. Der er flere sygdomme tilskrives HAB toksiner.

Ciguatera fisk forgiftning

Ciguatera fisk forgiftning (FFP) er en sygdom forårsaget af at spise fisk, der har spist giftstoffer fundet i Habs. Ciguatera forårsager kvalme, opkastning og neurologiske symptomer såsom snurren i fingre og tæer. En smittet person kan også opleve, at varme føles koldt og koldt føles varmt. De symptomer forårsaget af FFP forsvinder normalt inden for et par uger, men kan vare i flere år.

Skaldyrsforgiftning

Skaldyrsforgiftning (PSP) er almindelig langs kysterne i USA og Canada. PSP, forårsaget af Saxitoksin, forekommer hos mennesker, som indtager skaldyr, har indtaget giftig rødalger. PSP forstyrrer nerve funktion, der forårsager snurren, følelsesløshed og lammelse. I ekstreme tilfælde kan dødsfald skyldes respiratorisk lammelse.

Diarréfremkaldende skaldyrsgift

Diarréfremkaldende skaldyrsgift (DSP) almindeligvis forekommer i mennesker, der bor i Japan og Europa, selvom tilfælde er blevet rapporteret i flere andre lande. DSP, forårsaget af okadainsyre, opnås ved indtagelse af skaldyr, der har spist giftige rødalger. DSP forårsager diarré, kvalme, opkastning, abdominal smerte og kramper, men er sjældent dødelige.

Amnestiske Shellfish Forgiftning

Amnestiske Shellfish Forgiftning (ASP) er blevet registreret i mennesker langs den østlige kyst i Canada. ASP er forårsaget af domoinsyre findes i soft-shell muslinger og blåmuslinger, der har indtaget visse former for alger. ASP forårsager mavesår og neurologiske symptomer som svimmelhed, desorientering og hukommelsestab.

Neurologisk Shellfish Forgiftning

Neurologisk skaldyr forgiftning (NSP) hos mennesker forårsages af brevetoxins. Brevetoxins i kystnære HABS kan plaskede luftbåren af ​​brændingen. Personer nær kysten kan få allergiske reaktioner såsom en løbende næse, nysen, rindende øjne, vejrtrækningsbesvær og hoste. Folk, der indtager skaldyr bærer toksiner kan lide af gastroenteritis, myalgi, svimmelhed og rystelser. I havpattedyr, brevetoxin tillægger hjernen, hvilket resulterer i forvirring og mulig død. Ifølge undersøgelser udført af medlemmer af National Marine Fisheries Science Center i Seattle, WA og National Institute of Environmental Health Services Science Center i Miami, FL., Er brevetoxin forgiftning tilskrives wire og massedød af søkøer og søløver og den strandede hvaler.


        

Udgiv min kommentar