Fantacine.com

Næringsværdi af laks fisk

En hæfteklamme for folk i køligere klima regioner i tusinder af år, er laks kendt som en rig og påfyldning fisk på grund af dens høje fedtindhold. Trods svindende forsyninger, vilde laks er stadig en af ​​de mest populære fisk i hele verden og er blevet fundet i undersøgelser at indeholde gavnlige Omega olier. Mens kontroversiel, har laksefarme hjulpet styrke udbuddet af laks i kølvandet på nedbrydningen af ​​laks gydeområder.

typer

Der er mange forskellige typer af laks og hver enkelt har en smule forskellig smag og ernæring. De primære sorter af vilde laks til rådighed, er konge laks, også kendt som Chinook laks, sockeye laks, Cojo eller sølv laks, Atlantic Salmon, Chum laks og Pink laks. De fleste opdrættede laks er atlanterhavslaks på grund af mangel på fisk landbrugsdrift nær Stillehavet.

Advarsel

Negative konsekvenser af opdrættede laks er blevet bragt til forkant i de seneste år, og den konsensus er, at opdrættede laks ikke er så sundt for mennesker eller miljøet som vilde laks. US Department of Agriculture (USDA) studier i 2002 bekræftede, at i gennemsnit opdrættede laks indeholder 35 procent mindre Omega-3 fedtsyrer end vilde laks. En National Academy of Sciences rapport i 2003 meddelte, at opdrættede laks kan være den mest PCB forurenede proteinkilde i Amerika med over 10 gange mere end vilde laks. PCB er kræftfremkaldende kemikalier, der blev forbudt af den amerikanske regering i 1976.

Fordele

Mens laks indeholder mange gavnlige næringsstoffer, kan det vigtigste er dens høje indhold af omega-3 fedtsyrer. Omega-3-fedtsyrer har været knyttet til en bred vifte af sundhedsmæssige fordele, herunder at reducere risikoen for hjertesygdomme, reducerer blodtrykket og forhindre hærdning af arteries.There er tre slags Omega-3 fedtsyrer i laks - docosahexaensyre ( DHA) og eicosapentaensyre (EPA) og alfa-linolensyre (ALA).

Egenskaber

Mens laks ernæring har små afvigelser mellem arter, det er hovedsagelig et højt proteinindhold, højt fedtindhold fødevarer, som indeholder store mængder af essentielle næringsstoffer. Ligesom de fleste fisk, er der ingen kulhydrater i laks. En 3 ounce servering af Atlantic vildlaks indeholder 17 gram protein, 45 procent af den anbefalede daglige værdi af vitamin B12, 35 procent af vitamin B6, 33 procent af niacin, 19 procent af fosfor, 13 procent af kalium og 11 procent kobber.

Overvejelser

Laks kan købes både fersk og frosset, røget, dåse eller i lox formular. De fleste næringsstoffer er i frisk laks. Når laksen er ikke tilgængelige laks olie kapsler er tilgængelige og indeholder mange af de næringsstoffer i frisk laks, herunder omega-3 fedtsyrer.


        

Udgiv min kommentar