Fantacine.com

pureret kost

Fødevarer gjort blød og blandet i homogene væsker (puré) er kendt som purerede fødevarer. Purerede kost er pureed fødevarer ordineret af forskellige årsager - medicinske tilstande, der involverer svært ved at tygge / synke, vægttab programmer og geriatriske (alderdom relateret) eller vorden kostbehov.

Pureret kost for spædbørn

Pureret kost til spædbørn (4 måneder til et år gamle) omfatter primært mælk eller vand med frugt og grøntsager pulp ud over hjemmelavede måltider. Typisk pureret kost til spædbørn er et springbræt mod solide fødevarer kost. Purerede fødevarer er let at sluge og ikke kræver yderligere tygning. Youcan forberede babymad med bløde, kogt grøntsager og frugt puré. Søde kartofler med æble, kogt ris og banan pureer er et par eksempler. Du kan flydende de pureer til den rigtige konsistens med modermælk, modermælkserstatning og vand efter behov.

Pureret kost for Ældrepleje

Alderdom er ofte ledsaget af fysiologiske, følelsesmæssige og sygdom-relaterede ændringer. Pureret kost for de ældre er nyttigt i håndteringen af ​​deres ernæringsmæssige behov uden at påføre dem ubehag. Geriatrisk pleje (pleje for ældre) involverer leverer mad, der er let at sluge. Desuden skal kost for ældre tage hensyn til deres særlige behov, såsom lav sukker (for diabetikere), lav salt (for hypertension) eller fødevarer fri for visse allergener, som at den ældre kan være følsomme. Du kan give purerede grøntsager og korn som tykke supper. En tynd grød af havre kogt til puré konsistens er også velegnet til de fleste purerede kost til ældre. Du kan fortynde pureer med frugtsaft, vand eller endda mælk at tilføje til den ernæringsmæssige værdi af kosten.

Pureret kost for helbredstilstande

Hvis du puré mad til en tynd konsistens, patienterne modtager via en sonde til patienter med dysfagi (synkebesvær). Rekonvalescens fra operationer i maven eller gastrointestinale skrifter kræver, at maden være lettere at fordøje. Fast føde kan udvide maven og forsinke heling. Derfor er pureret fødevarer giver en fordel for sådanne patienter. Purerede kost behøver ikke fortsætte efter helingsperioden. Patienter kan udvikle sig til fast føde derefter. Vær omhyggelig med at sikre fjernelse af skræl, frø, knogler, hårde væv og andre spiselige dele fra puré.

Pureret kost for Post vægttab kirurgi

Bariatric eller gastrisk bypass operation kræver også purerede kost. Sådanne operationer involverer procedurer for at oprette en ny citron størrelse mave pose med tyndtarmen re-dirigeres ind i det. Disse operationer, der gennemføres på ekstremt overvægtige mennesker til at reducere mave størrelse, fremkalde vægttab. Purerede kost i disse tilfælde er begrænset til to til fire uger. Da patienter gradvist udvikle sig til fast føde, passe på ikke at skade mave væv.

Pureret kost for Afgiftning

Afgiftning kost er strenge regimer involverer forbrug af frisk frugt og grøntsager. Processen kræver fuldstændig afholdenhed fra alkohol, stegte og fede fødevarer og tobak, som de er alle betragtes toksiner. Frugtpuré, indeholdt i afgiftning kost, tjener som fremragende naturlige kilder til fibre, vitaminer og kulhydrater. For eksempel kan du koge frugt som æbler, puré og smag til med limesaft og kanel. Følg disse afgiftning kost i en uge, hvilket kan gøre det vanskeligt at overholde dem.


        

Udgiv min kommentar