Fantacine.com

Sådan diagnosticere øvre mavesmerter med rektal blødning

Diagnosticering øverste mavesmerter med rektal blødning er en udfordring til lægen. De to tilstande kan eller ikke kan være relaterede, hvilket kræver både skal oparbejdes separat. En grundig oparbejdning af disse symptomer vil blive skitseret her. En oparbejdning er en række trin og diagnostiske procedurer gjort indtil Ætiologien bekræftet eller alle muligheder skal udelukkes.

Instruktioner

1 Udfør en komplet historie og fysisk eksamen af patienten. En grundig historie er vigtigt at afgøre, om der er nogen arvelig de samme symptomer eller tilstande. Dette kan være nyttigt ved bestemmelse eventuelle muligheder for årsagen.

2 Udfør en fuldstændig fysisk. Palpere hals og lyske for at afgøre om der forstørrede lymfeknuder er til stede. Palpere maveregionen, følelse for eventuelle masserne og søger at lokalisere stedet for smerte. Lyt til tarm lyde med et stetoskop. Udfør en visuel og digital eksamen i endetarmen.

3 Udfør nødvendige laboratorieundersøgelser. Dette vil omfatte rutinemæssige hæmatologi og urinanalyse. Anskaf og evaluere resultaterne, med særlig vægt på de røde blodlegemer (RBC) og hæmatokrit (HMC) at bestemme omfanget af blødningen. Hvis disse er meget lavt, kan patienten har brug for en blodtransfusion. Dette vil også afgøre det haster med at få en diagnose og passende behandling.

4 Udfør en ultralydsscanning procedure af bughulen og dens organer. Identificer eventuelle afvigelser.

5 Foretag en CT-scanning af bughulen for at bestemme tilstedeværelsen af eventuelle abdominale masser eller tumorer. En forbedret CT med kontrast kan også være nyttige i at finde den nøjagtige kilde til blødningen. Behandling for at stoppe blødning kan være fornuftigt under CT-scanning, hvis bestemmes kilden er en vaskulær abnormitet. Brug af katetre kilden kan undertiden emboliseres at stoppe blødningen i visse tilfælde.

6 Udfør en komplet koloskopi at afgøre, om kilden til blødningen er faktisk kommer fra tyktarmen. Hvis koloskopi er negativ, foretages en øvre endoskopi.

TIPS

  • Diagnosen fase kan stoppes på ethvert tidspunkt i løbet af denne proces, hvis en ætiologi bestemmes, og passende behandling min begynde.
  • Enhver af disse procedurer kan udføres i en anden rækkefølge end her angivet.

        

Udgiv min kommentar