Fantacine.com

Hvad er en Speciel kulhydrat kost for Crohns sygdom?

Den Specifikke Kulhydrat Kost er en spise plan designet til at give folk, der lider af Crohns sygdom og colitis ulcerosa lindring fra deres symptomer. Der er en vis uenighed kosten, og der er lidt forskning, der tyder på kosten er effektiv. Mange tilhængere af kosten hævder, at følge kosten lindres deres symptomer og endda hjulpet dem opnå remission fra autoimmun sygdom.

Den kost, som begrænser de typer af kulhydrater, der kan forbruges, først blev kendt offentligt med 1994 udgivelsen af ​​"Breaking the Vicious Cycle" af Elaine Gottschall.

Historie

Den Specifik Kulhydrat Diet blev grundlagt af Elaine Gottschall og Dr. Sydney Haas næsten 50 år siden. Gottschall daværende 4-årige datter, Judy, var blevet syg med svær colitis ulcerosa, og sygdommen var resistent over for konventionel medicin. Stillet over for kirurgi, der ville fjerne hendes datters kolon, som ville tvinge Judy til at bære en stomipose for livet, Gottschall vendte sig til alternative metoder til behandling.

Efter besøg på en række specialister, som alle fortalte hendes operation var den eneste mulighed, Gottschall mødte Haas, som udviklede et kulhydrat og sukker-restriktiv kost for Judy. Efter flere måneder, Judy helbred forbedret og - efter 2 år - hun var symptomfri. I løbet af denne tid, Haas døde, og Gottschall blev tvunget til at bevare og fortsætte sin forskning. Hun trådte college og tjente grader i biologi, ernæringsmæssig biokemi og cellebiologi. Flere år senere, hun kompileret hendes personlige erfaring og forskning i bogen "Breaking the Vicious Cycle:. Intestinal Health Through Diet"

Fakta

Kosten er en Korn-, laktose- og saccharose-fri kost. Navnet på kost, "Specifik Kulhydrat," henviser til det faktum, at kun en udvalgt gruppe af kulhydrater kan forbruges. De kulhydrater tilladt i kosten er alle enkle og let fordøjeligt. Stivelse findes i korn, er majs og kartofler er ikke tilladt. De fleste sukker er heller ikke tilladt. Honning og 100 procent frugt sirup, såsom ananas sirup, er generelt ikke tilladt. Selv kunstige sødemidler, såsom aspartam og saccharin, skal begrænses. For eksempel "Breaking the Vicious Cycle" bog, at en dåse aspartam-sødet kost soda kan forbruges pr uge.

Fødevarer i kosten

Uforarbejdede kød, æg, nogle typer af bønner, nødder, de fleste frugter og grøntsager og de fleste oste er de vigtigste hæfteklammer af kosten. Bagværk kan gøres ved hjælp mandel mel og honning som erstatninger for korn mel og sukker. I de fleste tilfælde skal saucer og krydderier være hjemmelavet. "Breaking the Vicious Cycle" byder opskrifter til hjemmelavede salatdressinger, ketchup, barbecue sauce og mayonnaise. Kommercielt gjort klart gul sennep er tilladt.

Teori

Teorien bag kost er, at Crohns sygdom, såvel som mange andre fordøjelsesforstyrrelser, er forårsaget af en ubalance af tarmbakterier. Den Specifikke Kulhydrat Diet er designet til at styre tarmbakterier og genskabe en sund balance. Til sidst vil fordøjelseskanalen bliver raske og følgesvend kan langsomt genindføre forskellige typer af fødevarer. Sammen med den ensrettede spise plan, tilhængere spiser hjemmelavet yoghurt. Kommerciel yoghurt og mælk er ikke tilladt på diæt. Yoghurt skal være korrekt gæret (beredte til 24 timer), så det har sunde bakterier, der hjælper til genskabe sundheden i fordøjelseskanalen.

modstående Theory

I øjeblikket har der været nogle medicinske og videnskabelige undersøgelser om effektiviteten af ​​den specifikke kulhydrat kost. Ifølge en artikel fra Crohns Colitis Foundation of America (CCFA), kosten har "blandede anmeldelser" fra både læger og tilhængere. Mange læger frygter kosten er for svært at følge og patienter vil blive afskrækket. De foreslår også, at der er ingen reelle beviser, at kosten virker. Det bemærkes, at kosten ikke er ment som en livslang regime, og nogle læger vil sige, at hvis nogen er dedikeret, kan det ikke skade at prøve det. Det understreges, at folk efter kosten bør holde fast i deres ordinerede behandlingsplan og opretholde en ernæringsmæssigt afbalanceret kost.


        

Udgiv min kommentar