Fantacine.com

Prostata Cancer & svenske Research: Kirurgi Vs. Stråling

Prostata Cancer & svenske Research: Kirurgi Vs. Stråling


Mellem 1974 og 1994, rapporterede svenske forskere, at dødeligheden på grund af prostatakræft i den schweiziske var den højeste i verden, herunder 30 procent højere end i USA Samtidig er antallet af prostatakræft tilfælde blandt den schweiziske befolkning er omkring halvdelen af ​​dem i andre lande. Derfor er det medicinske samfund studere dette fænomen og vejning af fordele og risici ved kirurgi versus stråling.

Kirurgi Versus Stråling

Efter en undersøgelse viste, at mænd er forvirret over, hvad der er en effektiv behandling for prostatakræft, fordi urologer har tendens til at anbefale kirurgi og radiologer stå inde for strålebehandling, Cleveland Clinic forskere undersøgt forskellene mellem kirurgi og strålebehandling i patienter over en otte-årig periode. Oprindeligt fandt de, at kirurgi patienter havde en 2 procent fordel i forhold stråling patienter, men yderligere undersøgelse viste, at ældre teknikker, der anvendes i strålebehandling skæv resultaterne. Når de ansat moderne teknikker og højere strålingsdoser, kirurgi og strålebehandling ved ekstern bestråling var lige effektive.

Svensk forskning

I 2007 offentliggjorde svenske forskere resultaterne af en længerevarende undersøgelse, der sammenligner forskellige prostata kræft behandlinger. Undersøgelsen fandt, at efter 10 år, mænd, der havde prostata kirurgi havde en 83 procent overlevelsesrate mens de, der undergik stråling havde en 74 procent på overlevelse. Men denne undersøgelse fandt sted i samme periode, hvor Cleveland Clinic forskere fundet forskellige doser af stråling i brug.

Bivirkninger

En undersøgelse offentliggjort i spørgsmålet om "The New England Journal of Medicine" af marts 2008 tog et kig på bivirkninger forbundet med kirurgi, brachyterapi og konventionel strålebehandling af prostatakræft. Brachyterapi er implantation af radioaktive pellets eller frø i en prostata til at dræbe kræftceller. Ingen procedure stod som den bedste eller værste i form af bivirkninger, som kan omfatte vandladning problemer, afføring og erektil dysfunktion. Omkring 13 procent af koner mænd, der gennemgik brachyterapi rapporterede erektil problemer. Desuden 22 procent af ægtefæller til mænd, der gennemgik traditionel strålebehandling og 44 procent af kirurgi gruppen rapporterede erektil dysfunktion bekymringer, mens 15 procent af kirurgi patienter oplevede urininkontinens og mellem 6 og 10 procent af både den traditionelle stråling og brachyterapi patienter rapporterede inkontinens. Når smerte og hyppig vandladning blev inkluderet i bivirkninger, omkring 18 procent af de mænd, der brugte brachyterapi havde moderate eller negative resultater et år efter behandlingen. Elleve procent af traditionelle stråling patienter og 7 procent af kirurgiske patienter rapporteret problemer med smerter eller hyppighed af vandladning.

Stråling i Gentagelse Behandling

En 20-årig undersøgelse offentliggjort i spørgsmålene om & ldquo 2009; Strålebehandling & rdquo; og & ldquo; Onkologi & rdquo; fundet nogle komplikationer og bivirkninger forbundet med strålebehandling i prostatakræft tilbagefald. Ifølge undersøgelsen, kan stråling udrydde tilbagevendende kræft hos patienter, der har haft deres prostata fjernet, og der er en smal vindue af tid, hvor ekstern strålebehandling kan redde liv. Ingen anden terapi har vist sig at være effektiv i sådanne tilfælde af prostatakræft tilbagefald, siger forskerne. Undersøgelsen begyndte i 1987, og forskerne siger fremskridt i strålebehandling sandsynligvis har sænket hastigheden af ​​bivirkninger endnu mere i dag.

Ser og Venter

Ny svensk forskning offentliggjort i 2010 & ldquo; Journal of American Cancer Society & rdquo; fandt, at selv uden behandling, kun 3 procent af mænd diagnosticeret med tidlig-fase prostatacancer døde inden for 10 år. I dag & rsquo; s forbedret prostatakræft screening betyder, at mange af disse kræftformer findes, før de udvikler sig til en livstruende sygdom. Stadig, stråling og kirurgi risiko i disse tilfælde opvejer fordelene. De svenske undersøgelse revideret dødeligheden blandt 6.800 mænd, der var blevet diagnosticeret med prostatakræft. Omkring 20 procent af de mænd, hvis lægerne brugte & ldquo; vagtsomme venter & rdquo; tilgang døde inden for otte år, men dette tal var ikke anderledes, siger forskerne, end dødeligheden blandt den almindelige befolkning. Mindre end 3 procent af de mænd faktisk døde af prostatakræft, og de, der døde var typisk i dårligt helbred på forhånd.


        

Udgiv min kommentar