Fantacine.com

Prostata Cancer Vs BPH symptomer

Trods de samme første symptomer, er der ingen tydelig sammenhæng mellem prostatacancer og benign prostatahyperplasi (BPH), en forstørrelse af prostata. Mænd, der er diagnosticeret med BPH kan udvikle prostatakræft senere.

Første symptomer på begge

Prostatakræft og BPH deler de samme første symptomer, som omfatter vandladningsproblemer såsom hyppig vandladning (især om natten), drible og vandladningsbesvær. Mænd kan også opleve svag vandladning eller afbrydelser i tisser.

metastase Forskelle

Prostatacancer, der hyppigst forekommer i de laterale kamre af prostata, kan sprede sig til bækken, ryg og knogler. BPH, som er lokaliseret til den centrale del af prostata, ikke spredes til andre væv.

Identifikation

I begge tilfælde vil prostata-specifikt antigen (PSA) testresultater være forhøjet. Derudover kan bone alkalisk fosfatase øges for dem med prostatakræft.

Forekomst

Udvidelsen af ​​prostata er almindeligt som mænd alder, og det normalt ikke skaber problemer, indtil omkring 40 års alderen, når prostata presser mod blæren og hindrer urinvejene. Prostatakræft er den mest almindelige kræftform påvirker mænd.

Prostata Cancer Treatment

Afhængigt af kræft scenen, sværhedsgrad og generelle sundhed af patienten, kan fremgangsmåder til prostatakræft behandling spænde fra ingen behandling for asymptomatisk til strålebehandling, hormonbehandling eller fjernelse af prostata.

BPH Behandling

Behandlingsmetoder omfatter ingen behandlingsrelaterede, receptpligtig medicin såsom Finasteride at skrumpe prostata, eller operation for at fjerne obstruerende væv.


        

Udgiv min kommentar