Fantacine.com

Endovaskulær Coiling Procedure for Brain aneurisme

En hjerne aneurisme er en farlig udtynding og udspiling af en arterie væg inde i hjernen. Hvis en aneurisme brud, den resulterende blødning inde i hjernen kan udløse et slagtilfælde eller koma, samt tab af menneskeliv. Endovaskulær coiling, også kendt som endovaskulær embolisering, er en moderne procedure designet til at forsegle blodtilførslen til aneurismet-beskadigede område inde i en arterie.

Behandling Overvejelser

Ifølge Mayfield Clinic, kan du gennemgå endovaskulære coiling til enten en bristet eller intakt aneurisme. Hvis din aneurisme er bristet, vil du først blive lægeligt stabiliseret, og derefter undersøgt for at bestemme aneurisme placering. Når aneurismet er fundet, vil din læge beslutte, hvordan man behandler den. I nogle tilfælde kan en ældre, mere invasive form for behandling kaldet kirurgisk klipning være den mest egnede fremgangsmåde til aneurisme reparation. Men hvis du er 40 år eller ældre, er i dårlig generelle sundhed, eller har en alvorlig medicinsk tilstand, endovaskulær coiling er en farbar vej. Størrelsen og placeringen af ​​din aneurisme vil også påvirke dine lægernes beslutning. Hvis din aneurisme endnu ikke har bristede, de samme grundlæggende behandling overvejelser spiller ind.

Behandling

Din endovaskulær coiling procedure vil typisk finde sted i et hospital røntgenafdelingen. Denne placering giver dine læger adgang til imaging nødvendige udstyr til behandling. Afhængig af din tilstand, vil proceduren udføres under enten generel anæstesi eller bevidst sedation.

I starten af ​​proceduren vil du ligge på ryggen. En uddannet neurokirurg vil derefter indsætte en hul nål i den femorale arterie placeret i låret. Ved hjælp af denne nål som en guide, vil han indsætte et tyndt rør kaldes et kateter ind i din arterie. Når kateteret er indsat, vil din kirurg bruge den til at indsprøjte en særlig materiale kaldet en kontrast farvestof, som vil fremhæve dine blodkar og gøre dem synlige på en udvendig røntgen skærm. Gradvist vil han bruge stien markeret af kontrasten farvestof til at passere kateteret op din krop gennem din aorta, forbi dit hjerte, og op i hjernen gennem en af ​​de fire arterier i nakken.

Når kateteret er nogenlunde på plads, vil din kirurg injicere mere kontrast farvestof og tage røntgenbilleder af din hjerne. Ved hjælp af disse billeder, vil han vejlede kateteret til den nøjagtige placering af din aneurisme. På dette tidspunkt, vil han passerer en mindre kateter gennem det indre af den første kateter og direkte ind i aneurismen. Han vil derefter bestå en række små platin spoler gennem denne anden kateter og placere dem enkeltvis i aneurismet indre. Når aneurismet er fyldt med spoler, vil din kirurg injicere mere kontrast farvestof og sørg for, at blod, der engang var strømmer ind aneurismet fortsætter nu forbi det. Han vil også sørge for, at ingen spoler blokerer den vigtigste vej af arterien. Når spolerne er korrekt placeret, vil katetre fjernes og pres vil blive anvendt til din femoral arterie indtil nogen blødning der er under kontrol.


        

Udgiv min kommentar