Fantacine.com

Er Alzheimers sygdom Arvelig?

Er Alzheimers sygdom Arvelig?


Alzheimers sygdom er en progressiv og fatal hjernelidelse. Den sygdom skader personens hjerne celler, der forårsager hukommelsestab og alvorlige skader på intellektuelle evner. Ifølge Alzheimers Association hjemmeside, denne uhelbredelig sygdom er nu den syvende hyppigste dødsårsag i USA

Genetik og Alzheimers sygdom

De hyppigste årsager til Alzheimers er endnu ikke identificeret, men forskere har længe dykket ned genetik at søge efter mulige sammenhænge. Selv 99,9 procent af Alzheimers sager ikke arvelig, kan søskende være en stor risiko for at erhverve Alzheimers grund af det miljø, de befinder sig i. Men i de sjældne tilfælde af familiær Alzheimers sygdom, blev arvelige komponenter identificeret.

Advarselsskilte

Alzheimers kan ske for enhver. Det starter fra en simpel hukommelse bortfalder og udvikler sig gradvist til den samlede nedskrivning af intellektuelle evner, som fører til døden. Den Alzheimers Association bemærkede 10 advarselstegn ved Alzheimers sygdom: svært ved at udføre velkendte opgaver, hukommelsestab, desorientering til tid og rum, problemer med sproget, problemer med abstrakt tænkning, dårlig eller nedsat dømmekraft, ændringer i personlighed, tab af initiativ, ændringer i humør og adfærd og forlægge ting.

Risikofaktorer

Den vigtigste risikofaktor i udviklingen af ​​Alzheimers sygdom er alderen. De fleste syge er 65 år eller ældre, og chancen for en ældre person at få de sygdomme fordobles ca hvert femte år ud 65 år. Risiciene stige til næsten 50 procent efter alder 85.

Anden risikofaktor, der har stor indflydelse på udviklingen af ​​denne sygdom er arvelig. De, der har forældre, søskende eller børn med Alzheimers har flere chancer for at udvikle sygdommen. Chancerne øges, hvis der er mere end ét familiemedlem ramt af den. Genetik er en anden risikofaktor.

Behandling

På nuværende tidspunkt er der ingen særlig medicinsk procedure, der kan helbrede Alzheimers sygdom. Der er dog medicinske behandlinger, der kan bremse udviklingen af ​​kognitiv svækkelse med brugen af ​​narkotika, og terapi kan hjælpe med at administrere adfærdsmæssige problemer. Farmakologiske behandlinger hjælpe med at forvalte kognitive symptomer såsom nedbrydning af hukommelse, tænkning og perception. Anvendelse af ikke-farmakologiske behandlinger såsom adfærdsmæssige behandlingsformer og kommunikation teknikker er dukket nylig.

Misforståelser

Ifølge Sciencedaily.com, en national undersøgelse om Alzheimers fundet, at denne sygdom er fortsat et mysterium for sorte, Hispanics og hvide, og de fleste af dem ikke ved, at der er tilgængelige behandlinger, der kan reducere symptomerne. Halvdelen af ​​de adspurgte sagde, at risikoen for at sygdommen ikke kan reduceres, og at intet kan gøres for at opretholde et offers kognitive funktion. Forstå, hvordan folk opfatter Alzheimers er afgørende for den overordnede ledelse af denne sygdom.


        

Udgiv min kommentar