Fantacine.com

Crohns sygdom Symptomer

Ifølge Crohns & Colitis Foundation of America, lider mindst 500.000 amerikanere fra Crohns sygdom. Selvom læger er usikker på, hvad der forårsager Crohns sygdom, har aktuel forskning bidraget til at forbedre både sundhed og livskvalitet af dem denne sygdom påvirker.

Historie

I 1932, Burrill B. Crohn og to kolleger offentliggjort et dokument, der identificerede de symptomer, der nu er kendt som Crohns sygdom.

Symptomer

Almindelige symptomer på Crohns sygdom omfatter: hyppig diarré, mavesmerter, feber, vægttab, træthed og oppustethed. Hver symptom kan variere fra mild til svær, og hver patient går gennem perioder med opblussen og eftergivelse.

Diagnose

Crohns sygdom er nært beslægtet med ulcerativ colitis og begge er kategoriseret som inflammatorisk tarmsygdom (IBD). En læge kan skelne mellem de to med blodprøver, barium sluge, og koloskopi.

Behandling

Crohns sygdom har ingen kendt medicinsk kur. Det kan imidlertid reguleres ved hjælp af medicin og kost.

effekter

Crohns sygdom kan være invaliderende og smertefulde, hvis venstre ubehandlet. Mennesker, der lider af sygdommen kan have en frygt for at blive på offentlige steder. Omhyggelig forudgående planlægning og vide hvor toiletter er, vil bidrage til at afhjælpe denne frygt. Det er muligt for mennesker med Crohns sygdom at føre fuld, produktivt liv.


        

Udgiv min kommentar