Fantacine.com

Cøliaki i små børn

Gluten findes i en lang række af vores foretrukne fødevarer: pizza, brød, pommes frites, chips og sovs. Det kan endda findes i hverdagsting såsom vitaminer og medicin - noget, der indeholder hvede, byg og rug. For nogle gluten er ekstremt skadeligt og forstyrrer deres kroppens optagelse af føde. Denne betingelse er en kronisk autoimmun fordøjelsessystemet sygdom, kendt som cøliaki. Når primært forbundet med små børn og anses for sjældne, National Digestive Diseases Information Clearinghouse (NDDIC) rapporterer, at cøliaki nu menes at være en af ​​de mest under- og fejldiagnosticeret forhold, der kan strejke på alle alderstrin.

Betydning

Ifølge University of Chicago Cøliaki Center, lider ca. 3 millioner amerikanere af cøliaki, men 97 procent af dem med cøliaki forblive udiagnosticeret. Universitetet desuden, at en amerikansk barn vil se, i gennemsnit, otte børnelæger før modtagelsen af ​​en korrekt diagnose, og at cøliaki kører også i familier. Hvis dit barn har en første grads slægtning med sygdommen, University of Chicago rapporter er der én i 22 chance for dit barn at udvikle cøliaki og en en i 39 chance blandt dem med ramte andengrads slægtninge (dvs. onkel, tante, fætter).

Egenskaber

Mens nogle med cøliaki ikke kan udvise nogen symptomer, der er mest almindelig hos børn omfatter fordøjelsesproblemer, såsom abdominal oppustethed, forstoppelse, vægttab og opkastninger. Ledsmerter og inflammation er også almindelige. Cøliaki tendens til "co-morbid" med andre spørgsmål samt, såsom type 1-diabetes, thyreoidea og leversygdom, og leddegigt. Fejldiagnoser er også almindelige i dem med cøliaki, som mange patienter og læger tilskriver generelle sundhedsproblemer til irritabel tyktarm (IBS), tarminfektioner eller kronisk træthed.

Årsager

Gluten er synderen, og NDDIC forklarer hvorfor: ". Når folk med cøliaki spiser fødevarer, der indeholder gluten, deres immunsystem reagerer ved at beskadige tyndtarmen Konkret er bittesmå fingerlike fremspring, kaldet villi, om foring af tyndtarmen tabt . Næringsstoffer fra mad er absorberet i blodbanen gennem disse villi. " Små børn ofte modtage en diagnose hurtigt efter indførelsen af ​​faste stoffer til kosten, i alderen 6 måneder og 2 år.

effekter

Da gluten i fødevarer ødelægger tarmens villi i tyndtarmen, næringsstoffer fra fødevarer dit barn spiser holdes i at optage ind i blodstrømmen. Dette vil i sidste ende føre til fejlernæring --- uanset hvor meget dit barn kan spise. Venstre ubehandlet, kan cøliaki føre til gastrointestinal cancer, ufrugtbarhed og osteoporose. Børn især er tilbøjelige til at udvikle dental emalje defekter samt en kort statur og / eller en grundlæggende "manglende trivsel," ifølge University of Chicago.

Behandling

Når cøliaki er mistanke, vil lægerne udføre en blodprøve for at bestemme niveauet af antistoffer i blodet. En biopsi af tyndtarmen for at bestemme eventuelle skader på villi vil bekræfte diagnosen. Efter bekræftelse, vil en glutenfri kost ordineres. Dette kan vise sig vanskeligt, da NDDIC forklarer. "Skjulte kilder til gluten omfatter tilsætningsstoffer som modificerede fødevarer stivelse, konserveringsmidler, og stabilisatorer lavet med hvede. Og fordi mange majs og ris er produceret på fabrikker, der også fremstiller hvede produkter, de kan være forurenet med hvedegluten." hvis ordentlig kost følges, det NDDIC siger Men børn kan forvente at se resultater i et par uger, med intestinal healing i omkring tre til seks måneder. For hjælp med kosten, kan forældrene henvende sig til ernæringseksperter til at lære at læse og identificere gluten i produkterne deres børn indtager.


        

Udgiv min kommentar