Fantacine.com

Lever Anatomi & funktioner

Din lever er en livsvigtig del af dit fordøjelsessystem. Det er nødvendigt at lagre energi, fjerne affald og giftstoffer, producerer kemikalier, støtter dit immunforsvar og metabolisere mad. Din krop kan ikke fungere uden en fungerende lever. Imidlertid leversygdomme påvirker millioner af mennesker verden over.

Fungere

Leveren har mange funktioner, hvoraf de fleste er relateret til fordøjelse, herunder fremstiller stoffer, der nedbryder fedt, konvertering ammoniak til urinstof (hovedstof af urin), omdannelse af glucose til glycogen, lagring mineraler og vitaminer, fremstilling aminosyrer og opretholde en passende niveauet af glukose i blodet. Desuden din lever producerer 80 procent af kolesterol i kroppen og regulerer blodpropper.

Egenskaber

Din lever kan holde omkring en pint af blod. Det meste af blodet, der forlader de små tarme og mave passerer gennem leveren, før de rejser til resten af ​​kroppen. Det blod, der kommer fra dine små tarme og mave indeholder friske næringsstoffer at din lever processer og udnytter for sine mange funktioner.

Identifikation

Leveren er en uregelmæssig konisk organ sammensat af to store lapper, der yderligere er inddelt i mindre lobules. Det er mørkt rødbrunt og er i den øvre højre kvadrant af maven, under membranen og over den højre nyre og galdeblære.

Størrelse

Voksne mennesker kan variere i størrelse og så kan leveren. Den gennemsnitlige vægt af en sund normal human lever er 3 pounds. Det er omkring 15 til 17,5 cm i højden og 20 til 22,5 cm på tværs og er lidt mindre hos kvinder end mænd. Den højre lap af leveren er seks gange større end den venstre lap.

Overvejelser

Din lever er sårbare over for skader fra alkohol, traumer, mikroorganismer og medicin samt genetiske sygdomme. Leveren er imidlertid det eneste organ inde i kroppen i stand til fuldt regenerere sig selv, mens beskadiget eller sygt.


        

Udgiv min kommentar