Fantacine.com

Årsager og Behandling af Chilblains

Årsager og Behandling af Chilblains


Chilblains, som også er kendt som Pernio, er en hudlidelse, der får huden af ​​det ramte område - normalt tæerne, fingre eller ører - bliver opsvulmet. Området kan blive mørkerød og derefter skifte til blå. Det kan blister, brænde, kløe eller blive sår. Mens nogle mennesker, der lider af chilblains måske aldrig brug for at besøge en læge, hvis din hud bliver blæret eller blå, er et besøg hos lægen berettiget.

Årsager

Chilblains er forårsaget af udsættelse for kolde temperaturer, selv når du ikke føler koldt, konstaterer Thomas Adams, fysiologi professor ved Michigan State University. Udsættelse for kulde kan beskadige blodkarrene og få dem til at spile og lække lymfe væske. Området derefter bliver rød og lidt hævede, men det kan ikke være smertefuldt. Generelt bliver chilblains tydelig, når kold hud varmer op hurtigt, såsom at placere hænderne under varmt vand eller står foran en varm ild.

Risikofaktorer

Det behøver ikke at være frysning uden for dig at lide af chilblains. November til april i klimaer, der er fugtigt med lave, men ikke frostgrader er når chilblains forventes at forekomme. Mennesker, der er undervægtige, hunner, dem med Reynaud syndrom og mennesker med dårlig cirkulation er mere tilbøjelige til at udvikle chilblains. Derudover mennesker, der bærer stram eller dårlig montering tøj og sko er på en øget risiko for chilblains. De, der har lidt af chilblains er mere tilbøjelige til at lide af den tilstand igen, end dem, der ikke har haft det.

Forebyggelse

Begrænse mængden af ​​tid, du udsætter din skinto kold luft kan hjælpe dig med at undgå chilblains. Du kan minimere risikoen for at udvikle chilblains ved opvarmning kold hud langsomt. For eksempel bruger lunkent eller varmt vand i stedet for varmt vand til at varme op. Dressing i lag kan bidrage til at reducere din eksponering for kold luft. Brug handsker og høreværn eller en hat til at beskytte sårbare hud. Også, at holde dit hjem, kontor og køretøj varm, men ikke meget varmt kan også medvirke til at reducere din risiko for chilblains.

Behandlinger

Gradvis opvarmning af din hud kan hjælpe med at kontrollere smerter forbundet med chilblains. Vaske det berørte område med sæbe og varmt vand kan bidrage til at reducere risikoen for området bliver smittet. I løbet af de counter anti-kløe medicin som hydrocortison creme kan bidrage til at reducere kløe, hvilket er nyttigt, da du ikke skal ridse det berørte område. Hvis du tror, ​​området er inficeret, eller hvis den ikke rydde inden for en til tre uger, søge lægehjælp. Din læge kan ordinere corticosteroider til at hjælpe med kløe og hævelse, antibiotika, hvis en infektion er til stede, eller blodtryk medicin for at rydde blodkarrene.


        

Udgiv min kommentar