Fantacine.com

Virkningerne af nyresten

Virkningerne af nyresten


Nyresten kan forårsage en række smertefulde symptomer, der typisk forværres over tid. En enkelt nyresten kan være så lille som et sandkorn eller så stor som en golfbold. Nogle nyresten kræver operation for at blive fjernet. Det er imidlertid muligt at passere meget små nyresten gennem urinvejene. Nyresten kan forringe nyrefunktionen, hvilket gør det sværere for nyrerne til at filtrere giftstoffer. Stones bringe på smerte, blod i urinen og smertefuld vandladning. Nogle mennesker kan opleve nogle af eller alle disse symptomer på samme tid.

Rygsmerte

En af de mest almindelige symptomer forbundet med nyresten er rygsmerter. Smerten udstråler mellem midten og lænd på en eller begge sider. Rygsmerter kan gøre det vanskeligt for en person at få komfortable eller sove godt. Som stenen bliver større, vil rygsmerter blive mere intens over tid og nyren vil føle sig som om det vil briste. En stor sten kan forårsage en blokering afhængigt af dens placering i nyren. I de fleste tilfælde en blokering vil stoppe strømmen af ​​urin og der er behov nødhjælp.

smertefuld vandladning

Smerter under vandladning forekommer, når stenen sidder fast inde i en ureter eller når stenen går gennem urinrøret. Urinlederne er rørene, der forbinder fra nyrerne til blæren og urinrøret. Urinrøret er den endelige åbning, hvor urin udskilles. De skarpe kanter af stenen forårsage urinrøret til at blive betændt, hvilket resulterer i smerte eller endda hyppig vandladning.

Blod i urinen

Blod i urinen er et andet bekymrende virkning. Nogle gange, når en sten forsøger at rejse gennem urinlederne, kan det sætte sig fast og tryk på nerver, der forårsager blod kommer igennem urinen. Blod i urinen kan også skyldes en sten, der holder sig inden nyren grund af tryk og inflammation.

Kvalme og opkast

Når en nyresten forårsager en blokering person har svært ved at gå på toilettet, vil han ofte føler sig meget kvalme. Kvalme og opkastning er to reaktioner kroppen har, når der er en alvorlig blokering forstyrre strømmen af ​​urin. Hvis du eller nogen du kender føles meget syg og samtidig ikke at kunne lade vandet, er der behov for nødhjælp.

Feber

Som kroppen forsøger at slippe af stenen, kan betændelse sat i hurtigt. Dette resulterer i en feber og undertiden en feber ledsaget af kulderystelser. Feberen kan vare indtil stenen er passeret. Folk, der har de ovennævnte symptomer samt en temperatur i løbet af 104 har brug for øjeblikkelig medicinsk behandling. Feberen kan også skyldes toksiner grundet urin oprustning i kroppen.


        

Udgiv min kommentar