Fantacine.com

Definition af Hemangioma

En hemangioma er en type modermærke, kendetegnet ved en jordbær-lignende plaster eller knude. Mens en hemangioma er en tumor, er tumoren noncancerous. Hemangiomas består af såkaldte endothelceller. Dine blodkar er foret med endotelceller. Når du udvikler en hemangioma, disse endotelceller vokser i et hastigt tempo. Ifølge Børnehospital Boston, en hemangioma er en af ​​de mest almindelige "godartede tumorer hos spædbørn".

forekomst

En hemangioma kan vokse med en accelereret hastighed mellem 6 til 12 måneder af dit spædbarn liv. Denne tid af accelereret vækst er kendt som en proliferativ fase. Efter denne fase vil hemangioma gå gennem en udvikling af skrumpende, hvilket kan tage et til syv år. Denne fase er kendt som involuting fase. Den sidste fase en hemangioma vil gå gennem den involuted fase. Den involuted fase er, når en hemangioma fuldt krymper og vil ikke vokse igen.

Faktorer

Ifølge Mayo Clinic, hemangiomas er mere almindelig hos piger end drenge. Caucasian børn er mere tilbøjelige til at udvikle hemangiomas samt. Meget sjældent gør afroamerikanske børn udvikler hæmangiomer. Ifølge Lucile Packard Children 's Hospital på Standford, kan en hemangioma også være en arvelig egenskab. Omkring 10 procent af børn, der udvikler en hemangioma har en familie historie af hæmangiomer. Mutationer af stamceller produceret af moderens placenta kan også forårsage udvikling af hæmangiomer.

Beliggenhed

En hemangioma vises som en flad modermærke, der er rød. Den modermærke kan placeres hvor som helst, men er sandsynligvis findes på dit spædbarn ansigt, hoved eller på bagsiden af ​​hendes hals. Som hemangioma vokser, teksturen af ​​modermærke bliver svampet. Modermærke kan vokse ud over to eller tre inches. Som modermærke sidst svinder i størrelse, kan dit barn stadig har enten en svag mærke eller ekstra hud, der er efterladt. De fleste børn mister udseendet af deres hemangiomas, når de er 10.

At se en læge

Mange hemangiomas er små og løse på egen hånd. Men hvis en hemangioma vokser med en accelereret hastighed, er det vigtigt at se en specialist. Dette er især tilfældet, hvis den hemangioma hæmmer dit barns syn, hørelse eller vejrtrækning. Hæmangiomer, der vokser for hurtigt på dit barns øjne, ører, eller upon halsen kan medføre komplikationer. Hvis dit barn har mere end to hæmangiomer, konsultere en specialist. Ifølge Børnehospital Boston, kan tilstedeværelsen af ​​flere hæmangiomer betyde dit barn har hemangiomas stede i hendes organer.

Behandlinger

Hemangiomas er normalt venstre ubehandlet, medmindre modermærke bliver skæmmende eller forårsager medicinske problemer. Laser kirurgi kan fjerne og stoppe væksten af ​​en hemangioma. Dog kan laserkirurgi forårsage blødning, infektioner, ardannelse, samt permanente ændringer hudfarve. Kortikosteroider er medicin, der kan injiceres, men kan forårsage hæmmet vækst, højt blodsukker, og højt blodtryk. Det er vigtigt at diskutere de mulige risici og bivirkninger, der kan være forårsaget af behandlinger med dit barns specialist før du overveje behandlinger.


        

Udgiv min kommentar