Fantacine.com

Hvordan virker en hormonel ubalance Årsag hårtab hos kvinder?

Hvordan virker en hormonel ubalance Årsag hårtab hos kvinder?

Medvirkende faktorer

Ethvert antal medvirkende faktorer kan forårsage en kvinde til at opleve en hormonel ubalance, herunder slankekure, stress, et stillesiddende liv, p-piller og lave progesteron niveauet, ifølge
Safemenopausesolutions.com. Når dine hormoner går skævt, kan dit hår falde ud.
Safemenopausesolutions.com påpeger, at en kvinde kan være at have regelmæssige menstruationer, men ikke ægløsning og dette kan være på grund af stress. Det kaldes et anovulatoriske menstruationscyklus når ægløsning ikke forekommer. Når en kvinde ikke ægløsning, progesteron, som er et hormon, der produceres af ovarierne, ikke fremstilles og dens niveauer begynder derefter at falde.
Når progesteron niveauet er for lavt, begynder en kvinde at føle humørsyg, fordi hendes hormoner er ude af whack. Det er på dette punkt, at hun måske bemærke hun kaste hår i et højt tempo.

Progesteron og østrogen

Når progesteron niveauet er for lavt, og østrogen (et andet hormon) niveauer er for høje, dette kaldes hyperestrogen eller østrogen dominans. Kvinder med denne betingelse er tilbøjelige til at være deprimeret og træt. De kan opleve en lav seksualdrift og en manglende evne til at håndtere stress. Uønsket facial hår kan forekomme, selv om hår på kvindens hoved kan falde ud.

Graviditet og fødsel

Graviditet og fødsel, som ændrer en kvindes hormonbalance, kan resultere i hårtab, ifølge Healthscout.com. Når en kvinde er gravid, er hendes hår ikke falder ud som det normalt gør. En person generelt mister 50 til 100 hårstrå om dagen, men dette sker ikke under graviditet. Derfor er kvinder ofte har smukt fyldigt hår under graviditeten: de har mere hår end normalt. Efter fødslen, hår går i den hvilende fase af hår cyklus. Den udgydelse af hår begynder ca. 90 dage efter fødslen, og det gør op for tabte tid. En betydelig mængde kan falde ud; Dette er dog ikke en permanent tilstand så ikke flipper ud.

DHT

Hvis en kvinde har høje niveauer af testosteron (det mandlige hormon), kan det resultere i tab eller udtynding af hår, ifølge Menopausehysterectomy.com. Foruden hårtab, kan en kvinde, som har for meget testosteron bemærke, at hendes menstruation er unormale. Hun kan udvikle øget krop og i ansigtet hår og erfaring acne, forstørrelse af klitoris og sekreter fra brystet. Den testosteron i ligene af disse kvinder er at konvertere til DHT, eller dihydrotestosteron, med en højere hastighed end den burde være, og skaber disse problemer. DHT er det mandlige hormon, der menes at resultere i hårtab.

Overgangsalderen

Under overgangsalderen, en kvindes østrogenniveau falder. Tidligere i sit liv, østrogen og DHT niveauer er i balance. Men når denne balance ændres i overgangsalderen og hendes østrogen udbuddet er sparsom mens hendes DHT udbuddet er rigeligt, kan det forårsage hårtab.


        

Udgiv min kommentar