Fantacine.com

Perfusion terapi for Menières sygdom

Perfusion terapi er en sidste udvej behandling for Menières sygdom, hvor steroider injiceres direkte ind i mellemøret. Der kan være mindre invasive måder at håndtere sygdommen, især når symptomerne er moderate.

Hvad er Menières sygdom?

Menières sygdom er et problem med det indre øre, som kan forårsage svimmelhed, vertigo, døvhed og ringen i øret. Lidelsen normalt påvirker kun det ene øre, og dens årsager er ikke godt forstået. Det kan være et problem med fluidet og fluid tryk i øret, men årsagen kan også være en autoimmun problem.

Hvad er Perfusion Therapy?

Perfusion terapi, eller intratympanic steroid perfusion bruges i ekstreme tilfælde af Menières sygdom til behandling af svær svimmelhed. Steroider injiceres direkte ind i mellemøret i et forsøg på at reducere inflammation. Injektionerne kan være nødvendigt at blive administreret hver tredje måned, og proceduren er meget mere invasiv end nogle andre muligheder.

Andre terapier

Der er også kirurgiske behandlinger for sygdommen, men ligesom steroid injektioner, disse er en sidste udvej for alvorlige symptomer. Nogle mennesker også tage steroid behandlinger oralt, undgå injektion.

Symptomerne kan også styres individuelt med et høreapparat for høretab, eller vertigo medicin for svimmelhed og balanceproblemer. Livsstilsændringer, såsom at spise regelmæssige måltider, sænke natrium indtag og undgå koffein, rygning og stress kan også bidrage til at reducere angreb.


        

Udgiv min kommentar