Fantacine.com

Lymphedema Pain Management

Lymphedema Pain Management


Lymfeødem er hævelse, typisk i arme og ben, er der forårsages af en over-akkumulation af lymfeknuder væske inden væv. Lymphedema har mange årsager. Betingelsen kan være til stede ved fødslen eller som følge af kirurgi, traume eller sygdom. Ubehandlet lymfeødem kan resultere i smerte, manglende evne til at bruge benet, infektioner og andre komplikationer, ifølge National Lymphedema Network.

Bevægelse

Hyppig bevægelse eller motion hjælper med at reducere hævelser på grund af Lymphedema. Som puls stiger, blod cirkulerer så lymfevæske kan fjernes fra den opsvulmede lemmer. Undgå at sidde i mere end en 30-minutters periode, således at blod er i konstant bevægelse hele det påvirkede led. Hvis du sidder i længere perioder, holde benene uncrossed og bære en trykluftmanchetten at modvirke hævelse.

Manuel Aftapning

Manuel massere hævede lemmer reducerer hævelse at forbedre symptomer på lymfeødem. Massage skubber lymfevæske væk fra det påvirkede lem og ind i et andet område af kroppen, hvor en mere effektiv lymfeknude kan behandle og reducere væsken. Manuel dræning kan udføres af en pårørende eller af patienten.

Bandager og Beklædning

Anvendelse af en bandage eller tryk beklædningsgenstand til en opsvulmet lem kan reducere Lymphedema. Bandager er snoet omkring lemmet af plejepersonale, når hævelse er lav, såsom efter en massage. Den udvendige pres fra bandager holder lemmer fra at blive hævede igen, da der er for meget pres for væsken at komme ind. Beklædningsgenstande, såsom støttestrømper eller ærmer, arbejde på en lignende måde at holde et jævnt tryk på lemmet, således at væske ikke kan indtaste.

Infektion Forholdsregler

Patienter med lymfeødem ofte oplever pauser i huden på grund af hævelse. Disse pauser kan blive smittet, så god hudpleje skal opretholdes som en forebyggende foranstaltning. Holde negle trimmes og håndcreme huden for at holde det fugtigt og fleksibelt. Brug handsker, når du arbejder med skarpe genstande. Hold al huden i det påvirkede område ren og tør, når det er muligt.

Overvågning

Patienter med Lymphedema bør fortsætte nøje overvågning af en læge eller sygeplejerske. En læge kan vurdere underliggende årsager til Lymphedema og foretage behandling, hvis det er nødvendigt, såsom ordination et antibiotikum for Lymphedema forårsaget af infektion. En læge kan også bestemme, hvilken behandling der bedst forbedre Lymphedema symptomer. Egenkontrol er vigtigt at vurdere, om hævelsen bliver værre, hvis andre symptomer opstår, eller hvis du oplever komplikationer såsom infektion.


        

Udgiv min kommentar