Fantacine.com

Hvor lang tid tager det for HIV at omdanne til AIDS?

Hvor lang tid tager det for HIV at omdanne til AIDS?

Introduktion

Ifølge den internationale AIDS-velgørenhed Avert, har cirka 25 millioner mennesker i hele verden døde af aids siden 1981. En anden 2,7 millioner mennesker fortsat blive smittet med hiv-virus (den virus, der forårsager AIDS) hvert år. Efter infektion, den mængde tid, det tager at gå videre til AIDS i udbrud varierer afhængigt af den enkelte og de behandlingsmetoder. AIDS progression kan normalt spores gennem etaper.

Trin I: Primær infektion

Den første fase af progression er primær infektion. Det er det tidsrum, hvor hiv-virus netop er trådt ind i blodbanen, gør sit hjem i lymfeknuderne, og er begyndt at kapre cellerne til at reproducere sig selv. Denne fase varer fra den første infektion, indtil de første antistoffer fremstilles. Fra dette punkt hele vejen igennem en AIDS diagnose, den smittede person er meget smitsom gennem blod eller seksuel væsker. En person sædvanligvis kun forbliver i denne fase for en eller to uger.

Fase II: Serokonvertering

Serokonvertering er den fase, hvor immunsystemets celler begynder at udvikle specialiserede proteiner kaldet antistoffer til at bekæmpe HIV-infektionen. Denne fase kan tage alt fra tre til seks måneder, hvoraf de første tre måneder er almindeligvis benævnt "vinduet periode". Dette er den tid, hvor antistoffer bliver produceret, men de kan ikke være i en høj nok nummer for en HIV antistof test for at samle dem op. Dette kan resultere i et falsk negativt. Derfor er mange læger anbefaler at blive gentestet tre måneder efter din første test for at sikre, at der var nok antistoffer til stede for at give et præcist resultat.

Trin III: Asymptomatisk Stage

Den asymptomatisk fase sker fra seks måneder efter infektion, så længe ti eller flere år, eller så kort som et par måneder, afhængigt af behandling og hvor aktiv virus er. I denne tid er der ingen symptomer på sygdom, og den eneste måde at fortælle, hvis personen er hiv-positiv, er gennem afprøvning. Lymfeknuderne kan også være lidt forstørret. Selvom ingen symptomer er til stede, virussen er stadig ret aktiv i replikerende og ødelægger immunsystemet. CD4 test anbefales, samt lejlighedsvis viral load test for at overvåge udviklingen af ​​sygdommen.

Stage IV: Symptomatisk Stage

På den symptomatiske fase, har immunsystemet blevet kompromitteret nok til de første symptomer på AIDS at begynde at vise igennem. Disse omfatter mundsår, udslæt, nattesved og vægttab. Denne fase sker overalt fra fem til syv år efter den første infektion, men kan tage mere eller mindre tid, afhængigt af de enkelte og behandlingsmetoder.

Stage V: Late Stage AIDS

Ifølge Center for Disease Control, sent tidspunkt AIDS sker normalt, når CD4-celletal falder til under 200 / mm3, eller når en opportunistisk infektion, såsom lungebetændelse eller toxoplasmose tager fat i kroppen. Denne fase kan vare fra et par måneder til mange år før døden i sidste ende vil kræve levetiden af ​​patienten. Dette afhænger primært på behandlingsforløbet som højaktiv antiretroviral behandling (HAART), eller ved med held at behandle de opportunistiske infektioner, der truer livet for AIDS-patient. Ifølge San Francisco AIDS-Fondet har nogle AIDS-patienter levede i denne fase for så mange som to årtier.


        

Udgiv min kommentar