Fantacine.com

Tegn og symptomer på en diskusprolaps disk

Tegn og symptomer på en diskusprolaps disk


En spinal disk er den bløde pude fundet mellem hvirvlerne. Der er en blød indre kerne omgivet af en elastisk, men tyk, ydre skal. Når den ydre skal bristninger, vil den indre kerne rage og komme i kontakt med de omgivende nerver. Dette betegnes som en diskusprolaps. En diskusprolaps disk kan være resultatet af mange års slid på disken materiale, eller det kan skyldes en traumatisk skade på ryggen. Tegn og symptomer på en diskusprolaps disk kan være smertefuldt og vedholdende.

Rygsmerte

Placeringen af ​​en diskusprolaps disk kan undertiden skabe brændende smerte i lænden. Denne smerte kan være overdrevet når personen forsøger at bøje ryggen. Chicago Institute of Neurokirurgisk og Neuroresearch bemærker, at lændesmerter er normalt en af ​​de første symptomer på en diskusprolaps disk, og denne smerte ofte flytter til benet over tid.

Tarm og blære kontrol

En alvorlig diskusprolaps disk kan anvende tryk til et sæt af nerver, i modsætning til en specifik nerve, og i nogle tilfælde kan føre til tab af tarm kontrol. Personen kan også lider tab af blærekontrol, kendt som inkontinens.

Iskias

Ifølge Mayo Clinic, iskiasnerven er den største enkeltstående nerve i kroppen. Den stammer i rygmarven nær hofterne og filialer off ned hvert ben. Når en disk herniates og lægger pres på iskiasnerven, dette kaldes iskias. De mest almindelige symptomer er jagende smerte ned det ene ben, øget smerte, når du går eller sidde, og smerter, når du hoster eller laver en pludselig bevægelse. Som iskias forskud, kan andre symptomer omfatter en prikkende fornemmelse i benet, der til sidst bliver til følelsesløshed og tab af brug.

Neck Pain

Hvis du har en diskusprolaps disk højere oppe i ryggen, så kan du opleve smerte, når du forsøger at kigge op eller flytte dit hoved fra side til side. Denne smerte er mest mærkbar, når du sidder og forsøger at flytte din hals.

Arm Pain

En diskusprolaps i de øvre regioner af rygsøjlen har en lignende effekt i skulderen og arme, iskias har i benene. Der er en jagende smerte, der udvikler sig til en prikkende fornemmelse, og så til sidst ind i følelsesløshed og tab af brug af armen.


        

Udgiv min kommentar