Fantacine.com

Hvordan skal tjekkes binyrefunktion

Binyrerne er ansvarlig for frigivelsen af ​​hormoner, der styrer kroppens funktioner. De regulerer balancen mellem salt og vand i kroppen og opretholde blodsukker og graviditet. Også, binyrerne er ansvarlige for starten af ​​og kontrol med kønsmodning i barndommen og puberteten. Hvis du har en binyrerne lidelse, såsom Cushings syndrom eller hypofyse tumorer, behøver dine binyrer ikke fungere korrekt. En læge vil bruge en række forskellige tests for at bestemme sundheden for dit binyrerne funktion.

Instruktioner

Hvordan skal tjekkes binyrefunktion

1 Tjek dine niveauer. Din læge kan bestille en dehydroepiandrosteron sulfat (DHEAS) test til at evaluere din binyrerne funktion. DHEAS niveauer er typisk ikke bestilles, medmindre du har symptomer som barnløshed, hirsutisme, acne eller amenoré. Din DHEAS test vil også anvendes til at skelne mellem androgen-secernerende betingelser, som har oprindelse i testes eller ovarier, men er forårsaget af binyrerne. Desuden kan DHEAS tests hjælpe med at diagnosticere tumorer i binyrerne eller adrenal hyperplasi. Testresultater, der viser lave niveauer af DHEAS kan indikere adrenalindysfunktion.

2 Din læge kan have dig til at gennemgå en nuklearmedicinsk eksamen, som er en form for radiologi bruges til at studere binyrerne funktion. Før din nuklearmedicin eksamen, vil du modtage en lille dosis af radioaktivt materiale via en intravenøs (IV) linje. Materialet, der kaldes et sporstof, indsamler i dine binyrer og afgiver gammastråler. Gamma-kamera vil tage billeder af nyrerne.

3 Din læge kan bestille hormon test, hvis du har symptomer som tynd hud, muskelsvaghed, akne, øget kropsbehåring, en afrundet ansigt eller lilla linjer på din mave, hvilket kan indikere overskydende cortisol. Din læge kan også bestille den test, hvis du har øget hudpigmentering, tab af appetit eller vægttab, som kan være tegn på mangelfuld cortisol niveauer.


        

Udgiv min kommentar