Fantacine.com

Hvad er de bivirkninger af radioaktivt jod?

Radioaktivt iod er en form for terapi anvendes til behandling af en overaktiv skjoldbruskkirtel eller hyperthyreoidisme, også kaldet Graves 'sygdom. En overaktiv skjoldbruskkirtel producerer for mange hormoner, hvilket resulterer i en accelereret metabolisme, der kan føre til vægttab og andre helbredsproblemer.

Hvad er radioaktivt jod behandling?

Radioaktivt jod er et radioaktivt jod i pille eller flydende form kaldes jod-131. Efter behandlingen er ordineret, vil du sluge pillen eller væske. En lille dosis af stråling ind i blodbanen og begynder at angribe og ødelægge cellerne i skjoldbruskkirtlen, vinder ødelægge det eller gør dem ubrugelige i mindre end seks måneder. Nogle læger kan anvende en mindre dosis af stråling at forsøge at justere hormon produktionen til normale niveauer.

effekter

Bagefter kan du føle nogle smerter i skjoldbruskkirtlen som behandlingen virker. Ifølge Radiologyinfo.org, smerten føles ligner en halsbetændelse. Din læge kan ordinere en over-the-counter smertestillende medicin for at hjælpe med at lindre den.

Advarsler

Da stråling er involveret i denne behandling, Radiologyinfo.org anbefaler du undgå at blive i tæt kontakt med andre i et par dage, især gravide kvinder eller børn. Nogle af de radioaktivt jod kan efterlade din krop gennem dit spyt, afføring, sved eller vaginale sekreter. Det meste af det vil være væk i et par dage.

Bivirkninger

Efter radioaktivt jod behandling skal du tilpasse sig livet uden en skjoldbruskkirtlen. Du bliver nødt til at tage skjoldbruskkirtelhormoner i pilleform for resten af ​​dit liv. De fleste piller er taget en gang dagligt, og ifølge Radiologyinfo.org, er der ingen andre bivirkninger involveret i behandlingen.

Gravide kvinder

Ifølge The National endokrine og metaboliske sygdomme Information Service, "radiojod terapi ikke anvendes til gravide kvinder eller kvinder, der ammer. Radioaktivt jod kan være skadeligt for fosterets skjoldbruskkirtel, og det kan overføres fra mor til barn i modermælken. " Også, bør du undgå at blive gravid for omkring et år efter behandlingen.


        

Udgiv min kommentar