Fantacine.com

Om tørre øjne

Om tørre øjne


For at opretholde vision og forblive komfortabel, øjnene er afhængige af tårer for smøring og fugt. Kirtler omkring øjet udskiller tårer, som er lavet af en kombination af vand, olier, proteiner, antistoffer og slim. Når disse kirtler funktionsfejl eller anden grund og producere færre tårer, symptomerne på tørre øjne udvikle sig. Tørre øjne er ikke kun smertefuldt. Kronisk tørre øjne kan beskadige hornhinden og resultere i tab af synet.

Betydning

Tørre øjne er et udbredt problem, der kan forstyrre dagligdagen og resultere i betydelige langsigtede øjenskader. Symptomerne på tørre øjne, når svær, kan drastisk reducere en persons evne til at deltage i mange daglige aktiviteter, og kan endda forhindre hende i at læse eller kørsel. Den rødme, der ofte resulterer af kroniske tørre øjne er også en kilde til forlegenhed for nogle mennesker, og kan resultere i social tilbagetrækning og følelse af usikkerhed.

typer

Typen af ​​tørre øjne bestemmes af årsagen til tilstanden. Mens nogle tilfælde af tørre øjne er forårsaget af en ubalance i øjets tear-flow-system, de fleste tilfælde skyldes udtørring af tårefilmen i øjet. Denne type af tørre øjne er normalt på grund af konstant udsættelse for aircondition, varme eller andre miljømæssige irritanter. Aldring og overgangsalder kan resultere i tørre øjne, og mange medikamenter, såsom p-piller og antihistaminer, kan forårsage eller forværre tilstanden. Visse underliggende sygdomme, herunder rheumatoid arthritis, kollagen vaskulære sygdomme og Sjogrens syndrom, påvirker øjets evne til at producere tårer og forårsage tørhed. Derudover vil eventuelle strukturelle problemer, der forhindrer øjnene i at lukke ordentligt i sidste ende føre til tørre øjne. En af disse mest almindelige typer af tørre øjne er der forårsages af kontaktlinser.

Identifikation

Tegn og symptomer på tørre øjne er typisk nok til at identificere og diagnosticere tilstanden. I tilfælde, hvor tårer er utilstrækkelige til på passende smøre øjet, kan en person med tørre øjne opleve kløe og rødme, sløret syn, en følelse af gryn i øjet, lysfølsomhed og smerte. Nogen der lider af tørre øjne kan også opleve overdreven tåreflåd på det ene øje. Dette er et resultat af øjet sender en besked gennem nervesystemet til at signalere en stigning i tårer. Som svar på denne meddelelse, er øjet oversvømmet med væske for at kompensere for manglen af ​​tårer. Desværre, denne væske mangler de smørende egenskaber, som ledsager normale tårer. Mens effektiv til at fjerne snavs fra øjet, denne væske ikke korrekt coate overfladen af ​​øjet, og derfor fritager ikke tørhed. I sjældne tilfælde, symptomer alene er ikke nok til at modtage en diagnose af tørre øjne. Når symptomerne er atypiske, kan en læge vælge at måle mængden af ​​tårer i øjnene ved at placere en tynd strimmel af papir ved kanten af ​​øjet. Dette kaldes en Schirmer test.

Forebyggelse / Solution

Mens tørre øjne ikke altid kan helbredes, kan symptomerne blive forvaltet gennem både behandling og forebyggelse. Forebyggelse af tørre øjne typisk indebærer at fjerne eventuelle miljømæssige udløser, iført solbriller mens udendørs for at reducere eksponeringen for støv, sollys og vind, og bruge et luftfilter når indendørs for at bortfiltrere støv og allergener. Eye specialister anbefaler at drikke mere vand og spise en kost høj i koldt vand fisk, såsom laks, torsk og sardiner. Disse fisk indeholder essentielle fedtsyrer, der har vist sig at være gavnligt for øjet sundhed. Kosttilskud, der indeholder essentielle fedtsyrer kan også mindske tørre øjne symptomer.
Dem, der bruger kontaktlinser kan være nødvendigt at skifte til en anden type linse eller genoptage bære briller for at forhindre tørre øjne. Hvis medicin menes at være ansvarlig for øjentørhedssymptomer, kan en ændring i medicin være nødvendig. Silikone plugs, kaldet punktlig stik, er tilgængelige for at forhindre tårerne i øjnene i at dræne væk så hurtigt. Disse stik kan være nyttige for nogle lider af tørre øjne, men de skal indsættes af en uddannet læge og er ikke tilgængelige i håndkøb. Øjendråber er også tilgængelige, både ved recept og i håndkøb, men disse bør anvendes langsigtet kun under tilsyn af et øje professionel. Hvis disse muligheder ikke forhindre tørre øjne, kan det være nødvendigt kirurgisk lukning af tårekanalerne.

Advarsel

Følgerne af tørre øjne spænder fra simple irritation okulær inflammation og skader. De fleste mennesker, der lider af tørre øjne ikke oplever alvorlige komplikationer, men hvis venstre ubehandlet, kan alvorlige tilfælde resultere i hudafskrabninger på øjets overflade, betændelse, infektioner og hornhinde ardannelse. Avancerede tilfælde kan resultere i fortykkelse af hornhindens overflade, corneal ulceration eller erosion, epiteliale defekter og patologiske ændringer, og corneaperforation.


        

Udgiv min kommentar