Fantacine.com

Irritabel tyktarm & Angst

Irritabel tyktarm & Angst


Irritabel tarmsyndrom (IBS) er en almindelig lidelse, der forårsager smerte, oppustethed, diarré, kramper og forstoppelse. Skønsmæssigt 50 til 90 procent af patienter diagnosticeret med IBS lider også af psykiatriske lidelser, såsom angst og depression.

Teorier

Mens den præcise årsag til IBS er ukendt, en University of Vermont undersøgelse viste, at patienter med IBS har signifikant lavere niveauer af serotonin end andre patienter. Serotonin er en kritisk komponent i regulering og styring følelser, og som har lavere niveauer af den er blevet forbundet med depression og angst.

effekter

IBS og angst eksisterer i en årsag-effekt loop. Angst øger sværhedsgraden af ​​symptomer relateret til IBS, mens øgede problemer med irritabel tyktarm føre til mere angst.

Behandling

Behandling IBS kræver også behandle din angst. Undgå koffein og alkohol, få regelmæssig motion og overveje at tage en anti-angst medicin.

Overvejelser

Kvinder er dobbelt så tilbøjelige til at lide af IBS som mænd, og tilstanden er også mere almindelig hos mennesker, der lider af migræne, fibromyalgi eller en historie af seksuelt eller fysisk misbrug.

Advarsel

Se en læge, hvis du bliver anæmiske, har blod i afføringen, begynder at tabe sig, har nedsat appetit eller lider af træthed.


        

Udgiv min kommentar