Fantacine.com

Typer af bakterier, der forårsager lungebetændelse

Typer af bakterier, der forårsager lungebetændelse


De mest almindelige typer af bakterier, der forårsager lungebetændelse er Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Mycoplasma pneumoniae, Chlamydia og Legionella pneumophila.

Streptococcus pneumoniae

Streptococcus pneumoniae er en coccoid bakterie formet som en lancet, idet aflang og let buet. Når den deler, Streptococcus pneumoniae danner generelt grupper af toere, selvom enkelt bakterier og korte kæder også kan danne. Forskere kan identificere Streptococcus pneumoniae fra dens positive reaktion på Gram-test (som angiver en høj mængde af peptidoglycan, en maske-lignende stof, der danner og styrker cellevæggen), dens følsomhed over for galde og optochin kemiske og dets reaktion med rød blodlegemer.

Ifølge det amerikanske Centers for Disease Control (CDC), Streptococcus pneumoniae oftest rammer ældre, spædbørn, sorte, amerikanske indianere og Alaska indfødte. Andre højrisikogrupper omfatter dem smittet med hiv eller seglcelle-sygdom.

Haemophilus influenzae

Haemophilius influenzae er en pleomorf bakterie, hvilket betyder at det kan antage forskellige former. Som Cocco-bacillus, kan det se ud som enten en kugle eller som en stang. Den er ikke-motile, der ikke har nogen form for fremdriftsmiddel, og den reagerer negativt på Gram testen.

Haemophilius influenzae er også en fakultativ anaerob, som henviser til dens opførsel i nærvær af oxygen. Fakultative anaerober kan vokse med eller uden oxygen, men mindre ilt til stede, jo hurtigere de vokser.

Ifølge Vidya R. Devarajan, MD, den mest infektiøse stamme er H influenza type b (Hib). Hib sygdom opstår hyppigst i australske aboriginals, afroamerikanere og amerikanske indianere.

Mycoplasma pneumoniae

Mycoplasma pneumoniae er blandt de få bakterier, der kan leve uden en cellevæg. Disse bakterier er pleomorfe, der har et antal forskellige former, selv inden for samme miljø. Derudover de reagerer negativt til Gram test, og som fakultative anaerober, de vokser bedst, hvor der er ringe eller ingen oxygen. Mycoplasma pneumoniae er blandt de mindste bakterier, der kan gengive uden en levende værtscelle.

Mycoplasma pneumoniae forårsager walking lungebetændelse. Walking lungebetændelse er mindre alvorlig end andre former af sygdommen, og dens symptomer ligne en ubehagelig forkølelse eller influenza, herunder feber, kuldegysninger, udslæt og krop smerter. Bortset fra sengeleje, er generelt behov yderligere behandling.

Chlamydia

Tre medlemmer af Chylamydia slægten - Chlamydia trachomatis, Chalmydia pneumoniae og Chlamydia psittaci - forårsage lungebetændelse. Chlamydia trachomatis er en synderen bag spædbarn lungebetændelse, som forårsager hoste og hvæsen men generelt ingen feber. Chlamydia pneumoniae og Chlamydia psittaci, på den anden side er kendt for at forårsage walking lungebetændelse.

Fordi de indeholder små peptidoglycan, Chlamydia bakterier reagerer negativt på Gram testen. De kan heller ikke producere deres egen energi, eller adenosin trifosfat (ATP), hvilket gør dem "energi parasitter", der kræver værtsceller til reproduktion. Derfor blev Chlamydia bakterier engang anset for at være virus.

Alle tre er kokker formet og nonmotile.

Legionella pneumophilia

Legionella pneumophilia er en pleomorfe bakterier er almindelige i våde miljøer. Det er stangformet og bevægelige ved hjælp af en enkelt flagel, og den reagerer negativt på Gram testen. I modsætning til andre bakterier, der forårsager lungebetændelse, Legionella pneumophilia er aerob, hvilket betyder at det kræver tilstedeværelse af oxygen for at overleve.

Ligesom Mycoplasma pneumoniae og Chlamydia bakterier forårsager Legionella pneumophilia gående lungebetændelse.


        

Udgiv min kommentar