Fantacine.com

Hvilke processer i kroppen styres af kulhydrater?

Hvilke processer i kroppen styres af kulhydrater?


Kulhydrater er store molekyler, der findes i sukker, stivelse og fibre. Når kulhydrater er fordøjet og nedbrydes af kroppen, bliver de brugt til energi ved celler. Kulhydrat energi magter elektiv bevægelse, såsom løb og spring, samt ufrivillige processer, såsom vejrtrækning og pumpning af hjertet.

Energi

Under fordøjelsen, er kulhydrater opdelt i en enklere formular. De havarerede carbohydrater kan anvendes i kroppen som glucose. Glucose anvendes til umiddelbar energi i kroppen. Gang, løb og spring alle kræver energi. Ufrivillige kroppens processer kræver også energi til at opretholde vejrtrækning, cirkulation og andre funktioner. Når kulhydrater forbruges og fordøjet, vil kroppen bruge, hvad den har brug for øjeblikkelig brug. Den resterende energi, som er ikke nødvendigt lagres til fremtidig brug.

Opbevaring: Short Term

Efter at legemet er anvendt tilgængelig glucose som brændstof, begynder det at behandle den resterende glucose at bruge den på et senere tidspunkt. Glykogen og fedt er to former for lagret kulhydrater, at kroppen kan nedbryde hvis der er brug energi. Glycogen lagres i lever og muskler celler, hvorimod fedt er gemt i fedtceller. Glycogen er kort tids opbevaring, og kun nok glykogen lagres i 12 timer energi. Når blodsukkeret falder og glukose ikke er let tilgængelig, vil kroppen nedbryde glykogen til glukose og bruge energien til kropslige processer.

Opbevaring: Long Term

Når kroppen har lagret glykogen, er eventuelle resterende glucose omdannes og lagres som fedt. Når glukose er ikke tilgængelige, og glykogen er blevet tømt, bliver lagret fedt bruges til brændstof kroppen. Fedt kan anvendes uden at blive brudt ned til glukose som energikilde. Imidlertid kan hjernen ikke bruge fedt som brændstof; glukose skal være til rådighed for at give energi til hjernens funktion. Kroppen er ikke i stand til at omdanne fedt let til glucose; så, hvis der ikke er levering af glukose, vil kroppen omdanne protein fra musklerne til glukose.


        

Udgiv min kommentar