Fantacine.com

Hvordan er perifer neuropati diagnosticeret?

Medicinsk eksamen

Når en patient udviser symptomer, herunder følelsesløshed eller snurren i hænder og fødder, følsomhed over for berøring, muskelsvaghed eller skarp smerte, kan en læge ønsker at evaluere ham for perifer neuropati.

Det første skridt i diagnosen tager en fuld sygehistorie. En læge stiller spørgsmål såsom, når du først mærke til symptomer, på hvilke tidspunkter symptomer sandsynligvis dukke op og hvad der tidligere eksisterende forhold, såsom diabetes, er du i øjeblikket oplever. Dernæst vil lægen foretage en fysisk undersøgelse. Hvis du oplever symptomer i dine hænder, for eksempel, kan en læge teste dine hænder 'styrke, smidighed og niveau af følelse, som dem med perifer neuropati kan ikke være i stand til at opdage varme, kulde eller endda vibrationer samt andre.

Test

Hvis der er mistanke perifer neuropati, kan en læge bestille en blodprøve for at tjekke dine vitamin B-12 niveauer, som er blevet forbundet med perifer neuropati, samt en urinanalyse og potentielt en skjoldbruskkirtlen test for at udelukke andre årsager. Yderligere tests kan bestilles, hvis lægen har mistanke om andre forhold såsom nyre-eller leversygdom.

Imaging Scanner

Hvis andre forhold kan udelukkes, kan en læge bestille imaging scanninger for at se nerverne og se, om nogen synes beskadiget. Der er en række af billeddata metoder, der kan være hensigtsmæssigt, herunder en computertomografi (CT) scanning, som kan identificere vaskulære tilstande, cyster, tumorer og andre tilstande i kroppen. En magnetisk resonans imaging (MRI) scanning kan også anbefales at se nervefibre og vurdere potentielle områder med skader.

Invasive Tests

Mere invasiv test kan anbefales at forstå de skader niveau opretholdt til nervesystemet. Undersøgelserne omfatter elektromyografi, i hvilken en nål indsættes for at måle den elektriske aktivitet i nerverne; nerveledningshastighed, hvori en elektrisk strøm cirkuleres gennem nerverne til at måle hastigheden af ​​meddelelsestransmission; nervebiopsi, hvori en prøve af nervevæv udtages og måles; eller en hudbiopsi, hvori en prøve hud måles for tilstedeværelsen af ​​nerveender.

Baseret på den samlede skader niveau og tilstedeværelse (af mangel på) nervevæv i kroppen, kan en læge diagnosticere perifer neuropati og gøre behandling anbefalinger baseret på tidligere test.


        

Udgiv min kommentar