Fantacine.com

Hvordan virker angstdæmpende medicin arbejde?

Hvordan virker angstdæmpende medicin arbejde?

Om angstdæmpende medicin

Der er flere forskellige klasser af anti-angst lægemidler, som hver har sin egen virkningsmekanisme.

Benzodiazapenes

Benzodiazapenes såsom Rivotril, Xanax og Lorazepam har beroligende og krampestillende egenskaber. De hæmmer centralnervesystemet ved at indvirke på receptorerne ifølge neurotransmitteren GABA. Den benzodiazapene binder til receptoren, får det til at have en højere affinitet for GABA, der fungerer som en hæmmende neurotransmitter. Dette forårsager svækkelse af centralnervesystemet, som ofte er overaktiv hos patienter med angstsygdomme. Benzodiazapenes har potentiale for afhængighed, og er undertiden bruges som rekreative stoffer.

Serotonin

Andre anti-angst lægemidler virker på neurotransmitteren serotonin. Serotonin spiller en rolle i flere fysiologiske processer og har virkninger på søvn, appetit, humør, metabolisme og legemstemperatur. Det stof BuSpar menes at arbejde på en bestemt serotonin receptor, 5-HT 1A, og forstærker serotonin er hæmmende virkninger på centralnervesystemet, faldende angst og fremme normal sove og spise mønstre. Selektive serotonin reuptake hæmmere (SSRI), hvoraf nogle er angivet for angst, øge niveauet af serotonin i hjernen i stedet for at arbejde på receptorerne.

barbiturater

Barbiturater er stærke centralnervesystemet depressiva. Ligesom benzodiazapenes, de øger de inhibitoriske virkninger af GABA, men de blokerer også receptorerne for glutamat, som er en excitatorisk neurotransmitter. Dette gør barbiturater ekstremt potente sedativa, og de kan være stærkt vanedannende. Barbiturater der normalt kun ordineret til meget korte perioder, og kun hvis andre lægemidler har svigtet.


        

Udgiv min kommentar