Fantacine.com

Symptomer på knogleskørhed hos mænd

Osteoporose, en svækkelse af knoglerne over tid, påvirker mænd såvel som kvinder, selv om kvinder er mere sårbare over for sygdommen. Det er ikke en sygdom, der kan detekteres, før den bliver avanceret. Dog kan mænd tage D-vitamin for at hjælpe med at holde deres knogler sunde.

Symptomer

De mest oplagte tegn på, at en mand måtte have osteoporose er en bøjet ryg eller et tab af højde. Andre symptomer omfatter en brækket knogle eller fraktur fra en mindre bump eller falde.

typer

Der er to typer af osteoporose. Den første type, type én, behøver mænd ikke behøver at bekymre sig om, fordi det kun påvirker kvinder efter de har gennemgået overgangsalderen. Den anden type, type to, kan påvirke mænd, selvom kvinder er mere tilbøjelige til at udvikle denne type også. Type to osteoporose er normalt forårsaget af en D-vitaminmangel.

Forebyggelse

Den nemmeste måde at hjælpe med at forhindre knogleskørhed hos mænd er at begrænse både alkohol- og rygevaner. Begge laster er knyttet til knogletab hos mænd. Også mænd kan træne mere, med en vægt på styrketræning for at styrke kroppens muskler og knogler.

Behandlinger

Testosteron er faktisk godt for knogletæthed, så mænd ikke behøver at bekymre sig om at tage steroider for at behandle denne sygdom. Andre lægemidler, der har fungeret godt for mænd er alendronat og teriparatid.

vitamin D

Idet D-vitamin på regelmæssig basis er den bedste måde at hjælpe med at opretholde knogletæthed og forebygge osteoporose. Mangel på dette vitamin ofte fører til osteoporose hos mænd såvel som kvinder, så sørg for at tage dine vitaminer.


        

Udgiv min kommentar