Fantacine.com

Mycotoxicose & colitis ulcerosa

Mycotoxicose & colitis ulcerosa


Inflammatorisk tarmsygdom, eller IBD, er navnet på en gruppe af betingelser, der forårsager betændelse i tarmene. Inflammationen varer lang tid og er normalt en kronisk tilstand. Colitis ulcerosa, sammen med Crohns sygdom, er en inflammatorisk tarmsygdom. Der er en sammenhæng mellem mykotoksiner, der findes i svampe og colitis ulcerosa.

mycotoxicose

Mycotoxicose er en tilstand, der er forårsaget af udsættelse for svamp, typisk gennem fødevarer, der er blevet forurenet. Simply, skimmelsvampe producere mykotoksiner. Selvom uset med det blotte øje, er disse toksiner indtages og derefter ind i kroppen gennem huden, slimhinder og luftveje. Efter toksiner har trængt ind i kroppen, er de i stand til at kolonisere og sprede og kan kompromittere immunsystemet og skader daglige processer i kroppen.

Mycotoxicose kan være meget skadelige for den menneskelige krop. I nogle ekstreme tilfælde kan udsættelse for mykotoksiner forårsage død, men mere almindeligt denne eksponering kan føre til kronisk sygdom, der er resultatet af de mykotoksiner skader nyrerne og leveren. Beskadigelse af immunsystemet og fordøjelsessystemet er også et resultat af eksponering for mykotoksiner.

Symptomer på mycotoxicose

Der er mange symptomer på mycotoxicose og det er vanskeligt at give specifikke symptomer forbundet med denne tilstand. De fleste af de symptomer centrum omkring luftvejene og omfatter åndenød, hoste, hiven efter vejret, nysen og bihulebetændelse. Mange af symptomerne vises som astmatiske tegn, såsom åndenød og brændende i lungerne. Andre symptomer centreret omkring fordøjelsessystemet og kan omfatte irritabel tyktarm med svær diarré og større kramper.

Andre symptomer omfatter synkebesvær eller kvælning eller brændende i lungerne. Flere af de alvorlige symptomer kan påvirke nervesystemet og kan føre til hukommelsestab, hjerne tåge, sløret tale og synsproblemer.

colitis ulcerosa

Colitis ulcerosa er en inflammatorisk tarmsygdom, der forårsager kronisk inflammation i fordøjelseskanalen. Det er karakteriseret ved abdominalsmerter og diarré. Colitis ulcerosa kan være invaliderende og nogle gange kan føre til livstruende komplikationer. Colitis ulcerosa normalt påvirker kun den inderste foring af tyktarmen og endetarmen.

Colitis ulcerosa forårsager betændelse og sår i tarmen og påvirker sædvanligvis en kontinuerlig del af den indvendige foring af tyktarmen begynder med endetarmen. Det er uklart, hvad der forårsager colitis ulcerosa. Nogle forskere mener, at en virus eller bakterier kan udløse colitis ulcerosa. Fordøjelseskanalen bliver betændt som kroppen forsøger at bekæmpe off virus eller bakterier. Forskere også mistanke om, at genetiske makeup kan spille en medvirkende rolle.

Symptomer på colitis ulcerosa

Colitis ulcerosa symptomer kan variere, afhængigt af alvorligheden af ​​inflammation og hvor den forekommer.

Der er flere tegn og symptomer, der kan ledsage colitis ulcerosa, når den kun påvirker rektum, herunder rektal blødning. Rektal smerte, en følelse af hastende eller manglende evne til at flytte tarmene til trods for trangen til at gøre det er et andet symptom. Denne form for colitis ulcerosa tendens til at være den mildeste. Blodig diarré, mavekramper og smerter er symptomer på ulcerativ colitis, der påvirker den nedre del af tyktarmen og endetarmen. Når hele tyktarmen er påvirket, anfald af blodig diarré, som kan være alvorlige, mavekramper og smerter, træthed, og betydeligt vægttab er almindelige symptomer.

Fulminant colitis er en sjælden, livstruende form for colitis ulcerosa, der påvirker hele tyktarmen. Symptomer på fulminant colitis omfatter svære smerter, kraftig diarré, dehydrering og shock. Fulminant colitis indebærer risiko for alvorlige komplikationer, herunder kolon brud og toksisk megacolon, som opstår, når tyktarmen bliver alvorligt udspilet.

Den Connection

Forskning er begrænset, er det beleived at indtagelse af mykotoksiner kan føre til IBD, herunder ulcerativ colitis. Mykotoksiner er kendt for at påvirke mange væv og organer i det menneskelige legeme, herunder tarmkanalen. Selvom der kan være sammenhæng mellem de to ikke har været meget undersøgt, mykotoksiner inducerer tarm forandringer, der ligner dem, der observeres i mennesker med IBD.


        

Udgiv min kommentar