Fantacine.com

Hvad Tests køres på Blood på blodbanker?

Hvad Tests køres på Blood på blodbanker?


Efterhånden som nye smitsomme sygdomme udvikler sig, så gør krav om undersøgelse af blodet opbevaret i blodbanker. USA har gjort de specifikke test den udfører sine blod reserver et spørgsmål om offentlig registrering. Disse tests er reguleret af Food and Drug Administration (FDA), der bemyndiger dem til at forhindre spredning af sygdommen gennem blodtransfusioner.

Andre lande følger lignende retningslinier; i tillæg til blodtype test, alle udviklede lande og de fleste udviklingslande skærmen donorblod for HIV, hepatitis og andre infektionssygdomme.

Blodtype Testing

Før testning, laborant centrifuger blod, så det skiller i røde blodlegemer, blodplader og plasma. Den mest grundlæggende test derefter bestemmer "type" af en persons blod (fx O-positive eller A-negativ). Hvis du modtager blod fra en person med en inkompatibel blodtype, kan konsekvenserne være alvorlige, så det er vigtigt at etablere blodtype straks.

infektionssygdomme

Da AIDS kom til offentlighedens kendskab i midten af ​​1980'erne, FDA gjort HIV-I antistof-test obligatorisk for alle blodprøver i USA. Forud for AIDS udbrud, blev blodbanker kun forpligtet til at teste blod for syfilis. I 1971 udsendte regeringen screening retningslinjer for hepatitis B overflade antigen, men disse blot krævede blod inkassobureauer at teste blod fra "højrisiko individer." Rutinemæssig hepatitis B-test blev obligatorisk i 1987.

Siden da har FDA udvidet sin testprotokoller at omfatte omfattende screening test for hepatitis og HIV. Globalt WHO anbefaler, at alt blod screenes for HIV, hepatitis og syfilis.

Andre forhold

I 1989 FDA bemyndiget screening for humane T-lymfotropisk virus (HTLV), som forårsager T-celle-leukæmi og T-celle-lymfom, og er impliceret i andre alvorlige sygdomme.

Ifølge AABB, de fleste amerikanske blod indsamling agenturer også screene for West Nile virus og Chagas sygdom, selv om disse tests er i øjeblikket ikke obligatorisk.


        

Udgiv min kommentar