Fantacine.com

De grundlæggende typer fødevarer

De grundlæggende typer fødevarer


En sund kost er nødvendig for at leve et langt, sundt liv. Kunsten at spise sundt er at kende de forskellige typer fødevarer, og hvordan man kan indarbejde dem i din kost. Hver mad type er nødvendig, men i forskellige mængder.

Korn

Korn er nødvendig for at levere energi. Det er bedst at vælge korn fremstillet af hele hvedemel snarere end hvidt mel. Korn lavet af hvidt mel behandles mere får dem til at miste værdifulde næringsstoffer. Den anbefalede portion er 6 til 11 om dagen.

Frugt og grønt

Frugt og grøntsager give kroppen med vitamin A, vitamin C, jern, kalium og andre vigtige næringsstoffer. Alle bør spise 3 til 5 portioner af grøntsager og 2 til 4 portioner frugt hver dag. Nogle eksempler på grøntsager er grønne bønner, squash og broccoli. Nogle eksempler på frugt omfatter æbler, bananer, pærer og ferskner.

Protein

Proteinet fødevarer gruppe hjælper til at opbygge muskler og giver energi. Gode ​​kilder til protein omfatter æg, bønner, magert kød, fjerkræ og fisk. Den foreslåede portion er 2 til 3 per dag.

Mejeri

Fødevarer fra gruppe mejeriet indeholder calcium, hvilket er vigtigt for at opbygge og vedligeholde stærke knogler. Det er vigtigt at forsøge at spise 2 til 3 portioner af mejeri hver dag.

Fedtstoffer

Fedtstoffer og slik skal anvendes sparsomt, da de ikke giver meget ernæring. Eksempler på fedtstoffer er olie, smør, sukker, slik og andre desserter.


        

Udgiv min kommentar