Fantacine.com

Tegn og symptomer på Nyre Infektioner & Sygdom

Tegn og symptomer på Nyre Infektioner & Sygdom


En nyre-infektion, lægeligt kendt som pyelonefritis, er et specifikt udvalg af UTI, eller urinvejsinfektion, hvor bakterier ind i urinrøret og formere: til sidst nå dine nyrer. Alternativt kan bakterier fra infektioner andre steder i kroppen spredes til nyrerne via blodbanen. Nyre infektioner og deraf følgende sygdomme kan være potentielt dødelig, så det er vigtigt at søge læge, hvis du vist nogen af ​​de tegn eller symptomer.

Unormale blodprøver

Ifølge Net Wellness, rutinemæssige blodprøver, især blod urea nitrogen (BUN) og kreatinin tests, er gode indikatorer for ordentlig nyrefunktion. Begge stoffer (BUN og kreatinin) er affaldsprodukter, som nyrerne udskiller, så hvis deres niveauer i blodet er særlig høj, er det en indikation af, at nyrerne ikke fungerer korrekt.

Højt blodtryk

Mens højt blodtryk er en meget almindelig symptom og kan indikere en række forskellige forhold, ifølge Net Wellness, er det ofte en af ​​de første tegn på nyresygdom (især hvis blodtryk medicin er ineffektive til at kontrollere det).

Ødem

Ødem er en tilstand, hvor overskydende væske bliver fanget i væv og / eller hulrum i kroppen. Ifølge Net Wellness, under nyre-infektioner, kan ødem forekomme i de lavere ben, fødder, hænder og ansigt, og vil producere oppustethed i disse områder. Det er ofte en indikation af, at der er proteiner der siver ud fra nyrerne.

Krop Pain

Nyre infektioner og sygdomme kan forårsage en række kropslige smerter, herunder dem i lysken, sider (sider), og tilbage samt maven, ifølge Mayo Clinic.

vandladningstrang

Ifølge Net Wellness, er nyre-infektioner undertiden ledsaget af vandladningstrang, som er en stærk og vedvarende fornemmelse af, at du er nødt til at urinere (dog kan du ikke altid passere væsker, når du prøver).

Urinary frekvens

I modsætning vandladningstrang, hyppig vandladning er fænomenet at skulle urinere utroligt hyppigt, og faktisk passerer fluider hver gang. Ifølge Net wellness, kan det undertiden forekomme som resultatet af en nyre-infektion.

Brændende under vandladning

En anden indikation af, at du kan have en nyre-infektion er, hvis du føler en brændende fornemmelse eller en anden form for smerte under vandladning, ifølge Mayo Clinic.

hæmaturi

Ifølge Net Wellness, kan mange nyresygdomme forstyrre kroppens glomerulære filtre, som hjælper separate blod fra urin. Denne afbrydelse kan forårsage hæmaturi, hvor røde blodlegemer og proteiner blande ind med din urin, så det ser blodig og overskyet.

Feber

Som de fleste sygdomme, der udløser reaktioner fra immunsystemet, kan de, der er forbundet med nyrerne forårsage feber, og give symptomer såsom kulderystelser og høje temperaturer.

fremskredne symptomer

Hvis venstre ubehandlet, kan nyre-infektioner producere en række sene symptomer, som tyder indtræden af ​​fremskreden kronisk nyresygdom (CKD). Ifølge Net Wellness, disse symptomer omfatter en metallisk smag i munden, søvnighed, kløe, tab af appetit, opkastning og trækninger.


        

Udgiv min kommentar