Fantacine.com

Tegn og symptomer på Light Chain Disease

Tegn og symptomer på Light Chain Disease


Let kæde sygdom er en meget sjælden sygdom, hvor en persons antistoffer normalt ikke produceres. Disse stykker af antistoffer, kaldet lette kæder, vedhæfte (deponering) sig til væv i hele kroppen, der forårsager en immun sygdom kaldet Let kæde Deposit Disease.

Lave Antistoffer

Et tegn på Light Chain Deposit Disease (LCDD) er en lav koncentration af antistoffer i en persons blod. Dette skyldes, at antistofferne er ufuldstændige eller ikke-funktionel. En simpel blodprøve kan måle blodets antistoffer.

proteinuri

Proteinuri er et tegn på LCDD hvor protein er gået i urinen. Normalt behøver nyrerne ikke tillader store proteiner for at komme ind i urinen. Imidlertid er de lette kæder af antistoffer, kaldet Bence-Jones-proteiner, er proteiner små nok til at gøre det gennem nyrerne filtreringssystem.

Nyreinsufficiens

En stor mængde lette kæder knyttet til nyrerne medføre nyresvigt, hvor nyrerne gradvist mister deres evne til at filtrere blod og gøre urinen. Oprindeligt uopdaget, nyreinsufficiens medfører øgede toksiner i kroppen.

Symptomer

Mennesker med symptomer på LCDD ikke føler nogen ydre symptomer, indtil de lette kæder begynder at blande sig i funktionen af ​​andre organer. Når nyrerne er involveret, kan der være bageste mavesmerter. Svaghed kan også være til stede, fordi nyrerne, som støtte i produktionen af ​​blodlegemer, er svækket.

Diagnose og behandling

Diagnose af LCDD kan være en enkel som en blodprøve eller invasive som en nyre biopsi, hvor et lille stykke af nyre udtages og analyseres under mikroskop. Hvad test til brug, afhænger af hvordan patienten gaver, og hvad patientens symptomer er.


        

Udgiv min kommentar