Fantacine.com

Tegn på Rabies hos mennesker

Rabies hos mennesker kan forebygges, hvis offeret får medicinsk behandling med det samme. Rabies er en smertefuld sygdom, næsten altid dødelig, hvis den ikke behandles. Medicinsk personale er uddannet til at behandle offeret, selv om det er ukendt, hvis dyret, der bed ham har rabies, så han udvikler ikke rabies. Hvis du bliver bidt af et dyr, straks dyr kontrol, så dyret, der bed du kan fjernes fra kontakt med andre mennesker.

Definition

Rabies er en virus, der påvirker centralnervesystemet hos dem, der er blevet smittet. Denne virus påvirker varmblodede pattedyr, herunder mennesker. Den overføres i spyt hos smittede dyr, selv om nogle er blevet smittet via ikke-bid eksponering. Hvis et dyr bid ikke behandles med det samme, og bid offer udvikler symptomer på rabies, er det næsten altid dødelig. Enhver, der har været bidt skal søge øjeblikkelig lægehjælp og behandling for at undgå at udvikle rabies.

tidlige symptomer

Tidlige rabies symptomer hos en person omfatte en halsbetændelse, feber, hovedpine, appetitløshed, kvalme, ømme muskler og en samlet træt følelse. Når virussen migrerer til hjernen, kan hun blive ked, forvirret og nervøs. Hvis hun ved, at hun blev bidt af en potentielt rabiat dyr, bør hun straks vaske bidsåret med varmt vand og sæbe og gå til hospitalet, hvor medicinsk personale grundigt vil rense såret med en virusdræbende middel, såsom providon-jod. Dette vil reducere potentialet for at få rabies. Hun skal også modtage en dosis af rabies immunglobulin, så rabiesvaccine, som indikeret af sundhedsmyndighederne.

Mellemliggende Symptomer

I midten fase af rabies, offeret begynder at udstille hallucinationer, vandskræk (frygt for vand som følge af voldelige hals spasmer), talebesvær, og prikken eller smerter ved bidstedet. Han kan blive overdrevent ophidset, med hyperaktive bevægelser, aggressivitet, unormal tanker, arbejdsstillinger, kramper og en høj grad af følsomhed over for berøring, lys og lyd. Der kan være øget tåreflåd og spytproduktion, samt lammelse. Behandling på dette tidspunkt, vil ikke hjælpe ham; Det vil ikke være effektiv.

fremskredne symptomer

I slutstadiet af rabies, offeret udvikler unormale membranventiler bevægelser og bevægelser af hendes vejrtrækning muskler. Hun udvikler også dobbeltsyn, går i koma og muligvis respirationsstop. Igen vil behandling på dette sene stadium af rabies være ubrugelig, når viruset er trådt hendes hjerne og nervesystem.

Forebyggelse & Typer

Det er vigtigt at kunne genkende tegn på rabies hos dyr, samt de to typer af rabies, for at undgå rabiat dyr. Dyr med rabies vil ændre deres adfærd. Den rabiat dyr synes syg, har svært ved at flytte eller er lammet, har problemer med at synke, er savlende og kan bide på alt omkring ham. En type rabies er "rasende" rabies; dyret bider på alt, er fjendtligt og har en stigning i spyt. Den anden type er "dum" rabies, hvor dyrets adfærd er frygtsom, afviser han sin mad og lider lammelse af hans underkæbe og muskler. Hvis mennesker ser disse adfærdsmønstre i dyr, der lever med eller i nærheden af ​​dem, skal de udvise forsigtighed og holde sig væk fra dem. Ring til lokale sundhedsmyndigheder afdeling og dyrs kontrolmyndigheder straks.


        

Udgiv min kommentar