Fantacine.com

Ethinylestradiol og Menopause

Da kvinder alder, de træder ind i en periode kendt som overgangsalderen - ophør af deres menstruationscyklus og reproduktive evner. Generelt er dette tidsrum medfører en dramatisk reduktion af hormonet østrogen. Denne reduktion i østrogen kan resultere i hedeture og andre ubehagelige symptomer. Ethinyløstradiol, en syntetisk (menneskeskabt) hormon, er undertiden ordineret til at behandle dette østrogenmangel og dens resulterende symptomer.

Overgangsalderen Defineret

Overgangsalderen er en naturlig biologisk periode generelt opleves af kvinder engang efter det fyldte 40. Omkring 51 år er gennemsnittet i USA, ifølge Mayo Clinic, men det kan forekomme tidligere. Perioden er markeret med symptomer, der kan omfatte uregelmæssige menstruationscyklus, humørsvingninger, hedeture, kulderystelser, nattesved og et fald i fertiliteten.

Overgangsalderen Symptomer

Ud over de symptomer, der er beskrevet tidligere, kan overgangsalderen producere søvnforstyrrelser, en stigning i fedt transporteres i deres abdominale område, vaginal tørhed, tyndt hår og et markant fald i bryst fylde. Desuden kan nogle kvinder oplever også depression, når de forlader deres fødedygtige år.

Østrogen og ethinylestradiol

Østrogen, det vigtigste hormon i kvindelig seksualitet, falder kraftigt i løbet af overgangsalderen, hvilket resulterer i mange overgangsalder-relaterede symptomer. Læger sommetider ordinere en syntetisk østrogen for at reducere sådanne symptomer og lette overgangen fra de fødedygtige år til denne fase af en kvindes liv. Ethinylestradiol er et sådant syntetisk hormon undertiden ordineret.

ethinylestradiol

Ifølge Inchem.org, ethinylestradiol er et syntetisk steroid afhænge dels estron, anden kvindelig seksuel reproduktion hormon. Det har mange anvendelser ud over behandlingen af ​​menopausale symptomer. Nogle af disse er kvinder hypogonadisme, kvindelige acne og Turners syndrom (en tilstand, hvor unge kvindelige børn har manglende dele af en seksuel kromosom, eller hele kromosom mangler helt).

Bivirkninger

Nogle bivirkninger er muligt med anvendelse af ethinyløstradiol. De kan vande og natriumretention, nedsat leverfunktion, gulsot (gulfarvning af hud og øjne hvide), en reduktion i libido og hovedpine. Depression, svimmelhed og glukose intolerance er også mulige bivirkninger af dette stof brug, såvel som kvalme, opkastning, diarré, udslæt og eye følsomhed, når iført kontaktlinser.

Advarsel

Det er uvist om syntetisk østrogen er en årsag til kvindelig og mandlig brystkræft; Derfor er fortsat bryst selv-eksamener anbefales. Derudover skal du straks rapportere alle usædvanlige bryst udledninger eller klumper til din læge.


        

Udgiv min kommentar