Fantacine.com

Symptomer på livmoderhalskræft adenocarcinom

Ifølge College of American Pathologists, tilfælde af adenocarcinom udgør mellem 15 procent og 20 procent af alle tilfælde af livmoderhalskræft. De resterende 80 procent af cervikale maligniteter er pladecellecarcinomer (kræft, der invaderer de flade celler, linje bunden af ​​livmoderhalsen). Cervikal adenocarcinom udvikles i kirtlerne, der er placeret i endocervix (kanalen af ​​livmoderhalsen). Hvis fanget tidligt, livmoderhalskræft er meget behandles.

Risici & Årsager

Mens kvinder over 45 år er mere tilbøjelige til at udvikle adenocarcinom, ingen kvinde er immune over for sygdommen. Faktisk er det blevet kendt at slå unge piger. Årsagen til cervikal adenocarcinom er ikke fuldt forstået, men de fleste tilfælde menes at være forårsaget af seksuelt overført sygdom human papillomavirus (HPV). Men det er usædvanligt for kvinder, der har HPV for at udvikle kræft.

Symptomer

De fleste kvinder med livmoderhalskræft adenocarcinom rapport symptomer på unormal vaginal blødning og bækkensmerter. Andre advarselsskilte omfatter udflåd, der kan have en ubehagelig lugt og ubehag under samleje. Nogle kvinder har ingen symptomer på livmoderhalskræft adenokarcinom, men viser sig at have sygdommen på grund af unormale Pap testresultater.

Pap Test

Ifølge Mayo Clinic, er mere end 10.000 kvinder i USA diagnosticeret med invasiv (kræft, der er vokset ud over laget af celler, hvor det begyndte) livmoderhalskræft hvert år og næsten 4.000 vil dø af sygdommen. Størstedelen af ​​disse dødsfald kan forhindres, hvis alle kvinder undergik anbefalet screening. En Pap test kan afsløre mistænkelige celler i livmoderhalsen. Under testen en læge børster celler fra livmoderhalsen, som vil blive undersøgt af en patolog for eventuelle abnormiteter. Kræft eller forstadier betingelser, der er detekteret før den bliver invasiv er næsten aldrig livstruende.

kolposkopi

Den abnorme masse eller vækst, som er karakteristisk for de fleste cervikale adenocarcinomer kan ses under en kolposkopi procedure, der bruger et forstørrelsesglas anordning til at undersøge livmoderhalsen. Dog kan nogle adenocarcinomer ikke være synlige under et colposcopy fordi de er for små eller ligger for højt i endocervikalkanalen som er uden for rækkevidde for visning.

Behandling

Behandling af cervikal adenokarcinom kan omfatte kirurgi, strålebehandling og kemoterapi, eller en kombination af disse konventionelle behandlinger mod kræft. En hysterektomi kan være påkrævet i visse tilfælde for at fjerne livmoderen, livmoderhalsen og en del af vagina. Under proceduren en kirurg kan fjerne både æggeledere og æggestokke. Derudover kan cervikale adenocarcinom patienter ordineret medicin til at styre smerte eller til behandling af følelsesmæssige problemer.


        

Udgiv min kommentar