Fantacine.com

Esophageal Cancer strålebehandling

Spiserøret er et hult rør, der bringer mad fra munden til maven. Ifølge National Cancer Institute, er omkring 17.000 mennesker diagnosticeret med kræft i spiserøret hvert år. I esophageal cancer, ondartede celler vokser ukontrollabelt og danner tumorer, der kan forbyde mad i at bevæge sig ind i maven. En person kan have svært at synke, hvilket fører til nedsat appetit og eventuelt vægttab. Stråling er en af ​​flere behandlingsmuligheder for mennesker med kræft i spiserøret.

behandlingsmodaliteter

Stråling bekæmper kræft i spiserøret ved krympning af tumoren. Det sker som regel i forbindelse med kirurgi og / eller kemoterapi - kombinationsbehandling tilbyder det bedste resultat. Kirurgi fjerner tumoren og kemoterapi angreb kræft, der har spredt sig til andre dele af kroppen (metastase). Stråling kan udføres som en primær behandling, hvis operation er ikke en mulighed, og patienten kan ikke tåle kemoterapi. Stråling kan også ske på en palliativ niveau, hvor målet er komfort - såsom mindre smerter og lettere synke - og ikke som en kur.

ekstern stråling

Ekstern stråling administreres fra en kilde uden for patientens krop. Det udføres ved hjælp af en maskine rettet mod kræft. The American Cancer Society, at ekstern stråling sædvanligvis sker før operation for at skrumpe tumoren, men det kan også ske efter kirurgi for at dræbe eventuelle resterende celler. Når stråling ordineres som en primær behandling, administreres det flere dage om ugen i et forudbestemt tidsrum. Hver session varer cirka fem minutter.

Internal Radiation

Stråling kan også administreres inde fra patientens legeme. Dette er kendt som intern stråling. Patienten anbringes under anæstesi i operationsstuen, og et implantat anbringes i hans krop i nærheden af ​​kræft. Intern stråling sker, når et meget lille område kræver en stor mængde stråling. Selvom patienten ikke er radioaktiv, bør han undgå kontakt med unge børn og gravide kvinder, når implantatet er først indsat.

Bivirkninger

Bivirkninger af strålebehandling afhænger af, hvor mange røntgenstråler blev administreret. Generelle bivirkninger er træthed og misfarvning af huden (såsom rødme på det berørte område). Munden kan være tør, ømme, hævede og betændte. Spise bliver ubehageligt - eller svært - så det er ikke usædvanligt, at en person, der gennemgår behandling for at ikke spise. Vægttab kan blive et problem, og den person i sidste ende måske kosttilskud såsom Sikre Plus eller Boost.

Opfølgende behandling

Nogen med esophageal behov kræft at have rutinemæssige besøg med sine behandlere for at overvåge ændringer i hans helbred. Et besøg kan omfatte en fysisk, røntgen og laboratoriearbejde. Hvis kræften vender tilbage, odds for overlevelse er bedst, hvis det opdages tidligt.


        

Udgiv min kommentar