Fantacine.com

Hvad er de sundhedsmæssige fordele af Omega-3 fiskeolie?

Hvad er de sundhedsmæssige fordele af Omega-3 fiskeolie?


Omega-3 fedtsyrer er langkædede flerumættede fedtstoffer, der findes i visse fødevarer, såsom fisk. De to mest gavnlige omega-3 fedtsyrer er DHA (docosahexaensyre) og EPA (eicosapentaensyre); begge findes i fede fisk, såsom laks, makrel, søørred og hvid tun. Essentielle næringsstoffer fra fiskeolie hjælp opretholde en afbalanceret produktion af hormonlignende stoffer, kendt som prostaglandiner og tilbyder mange sundhedsmæssige fordele i forebyggelse af en lang række sygdomme.

Battles hjertesygdom

Omega-3 fedtsyrer i fiskeolie fordel dem, der har hjerte-kar-sygdom eller er i høj risiko for sygdommen. Derudover forskning viser, at omega-3 fedtsyrer reducere risikoen for unormale hjerteslag, fald triglyceridniveauer, lidt lavere blodtryk og langsom vækst i aterosklerotisk plak. For dem med koronararteriesygdom og høje triglycerider, idet fiskeolie kosttilskud giver flere fordele, end de ville stamme fra indtagelse af mad, i henhold til American Heart Association hjemmeside.

Potentielle Cancer Reduktionsgear

Undersøgelser har vist, at omega-3 fedtsyrer i fiskeolie er almindeligt taget af kræftpatienter og kan reducere risikoen for at udvikle visse cancertyper. Dette omfatter bryst-, prostata- og tyktarmskræft. Fiskeolie reducerer væksten af ​​cancerceller.

Graviditet Fordele

Omega-3 fedtsyrer er afgørende for den tidlige visuelle og neurologiske udvikling af en baby. Et øget indtag har vist sig at forhindre tidlig arbejdskraft og levering, øge fødselsvægt, mindske risikoen for præeklampsi og reducere risikoen for allergi hos spædbørn. Derudover omega-3 fedtsyrer er gavnlige efter fødslen for at hjælpe med at skabe modermælk.

Mood Stabilizer

Fiskeolie er gavnligt som en stemning stabilisator og giver lindring af depression, angst, stress, sorg, mental træthed og andre nervøse lidelser. Positive resultater er også blevet vist i postpartum depression. Derudover forskning viser terapeutiske fordele i barndommen depression.

Yderligere fordele

Videnskabeligt bevis for, at omega-3-fedtsyrer fordele ved fiskeolie anvendes til at behandle en række sygdomme, ifølge MedlinePlus hjemmeside. Dette omfatter forbedring af nyrefunktion sammen med beskyttelse mod toksicitet hos organtransplanterede patienter, smertelindring i fælles ømhed og morgenstivhed i forbindelse med rheumatoid arthritis, en reduktion i angina pectoris, lindring af smertefuld menstruation og en reduktion af inflammation hos patienter med colitis ulcerosa.


        

Udgiv min kommentar