Fantacine.com

Spil til mundtlig Sprog Assessment & Udvikling

Spil til mundtlig Sprog Assessment & Udvikling


Normalt børn udvikler tale efter en temmelig forudsigeligt mønster, der korrelerer til deres kognitive og muskuløs udvikling. Hvis et barn er langsom til at følge dette mønster, kan barnet have en indlæringsvanskeligheder eller fysisk problem, der hindrer oral sproglige udvikling. I disse tilfælde, talepædagoger bruge spil til at finde ud af, hvor alvorlig sprog værdiforringelse er, hvilke specifikke fonologisk færdigheder er påvirket og overvåge terapi-baserede forbedringer.

Chipper Chat

Chipper Chat er et sæt af magnet-baserede spil, der tilbydes af super duper Publications. En Chipper Chat spil sæt indeholder 60 separate spilleplader og tilbyder fem spil for hver fonologisk færdighed. Med disse spil, en terapeut, forældre / værge eller lærer producerer orale lyde eller opgaver for barnet. Barnet lytter til, hvad lyde eller opgaver produceres, og hvis de producerer lyden korrekt eller fuldføre opgaven ordentligt, bliver de tildelt magnetiske chips. Spillene overvåger grundlæggende områder af oral udvikling og sprog såsom stavelse blanding og fonem manipulation.

Smart Chute

Smart Chute er et spil tilgængelige fra Didax Undervisningsressourcer. Selv om systemet fungerer med andre områder såsom matematik, en fonologi-baseret version af spillet er til rådighed. Det grundlæggende element i spillet er en plastik tårn. Barnet indsætter et fonologi kort i denne sliske - hver af kortene har et sprog spørgsmål om det for barnet at besvare eller en opgave at fuldføre. Når barnet siger svaret eller fuldfører sproget opgave, tårnet vender kortet for at afsløre svaret, så spillet er selvkorrigerende. Skakten er designet til at hjælpe med hukommelse tilbagekaldelse.

pantomime

I pantomime spil, lærere, forældre / pårørende eller terapeuter giver visuelle og auditive signaler til barnet, der formidle en form for følelser, handling eller følelse. Barnet så efterligner eller gengiver signaler. For eksempel kunne instruktøren smiler bredt og siger "Happy!" og få barnet til at gøre det samme ansigt og sige "Happy!" Et andet eksempel kunne være en instruktør bruger et stykke legetøj telefon til at foretage en "opkald" og sige "Hallo?" så barnet lærer et passende sprog reaktion, når en person får et opkald og forstår, hvordan bruges telefonen socialt til kommunikation. Børn naturligt pantomime, men i tale / sprog terapi, er pantomime rettet mod specifikke områder af svaghed. For eksempel, hvis et barn har problemer med at sige "ch" lyd, kunne instruktøren komme ud et stykke legetøj togsæt, siger "Chug-en chug-en chug-en chug-en chug-en Lale!" og få barnet forsøge at kopiere de handlinger og lyde. I de fleste tilfælde har børnene så meget sjovt at prøve disse aktiviteter, at de ikke indser at de er i terapi. De ser simpelthen den guidede pantomime som leg.


        

Udgiv min kommentar