Fantacine.com

Spinal Meningitis Fakta

Spinal meningitis er en form for meningitis som følge af enten en viral eller bakteriel infektion. Hvis smittet, spinalvæske i din rygmarv, såvel som fluidet inde hjernen, bliver udsat for beskadigelse. Hvis meningitis er forårsaget af en virus, sygdom og behandling er mindre alvorlige. Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse, kan bakterielle meningitis resultere i hjerneskade, høretab eller indlæringsvanskeligheder. Hvis smittet med bakteriel meningitis, kan bakterier migrere til din blodbanen og skabe ravage på din rygmarv eller hjerne.

Symptomer

Mayo Clinic, at personer, der bliver smittet med meningitis ofte forveksler deres symptomer med influenza. Tidlige symptomer kan omfatte feber, krop udslæt og hovedpine. Du har måske kvalme eller opkastning og søvnighed eller vanskelighed vågne op. Det er vigtigt, at du søger læge omgående, hvis du har et barn, der har ovenstående symptomer, og som synes også forvirret og kan ikke holde øjnene fokuseret. Nyfødte kan græde overdrevent og være svært at komfort. En nyfødt kan også nægte at spise, have en bule på sin soft spot, eller hans krop kan forekomme stiv.

Risici

Børn er modtagelige for fangst meningitis, samt ældre. Ifølge Mayo Clinic, bakterielle meningitis normalt påvirker dem, der er mellem 15 måneder og 25 år. I områder, hvor meningitis er hurtig til at sprede sig, såsom sovesale, skoler og hospitaler, kan infektion forekomme. Mennesker med et svækket immunforsvar, såsom dem med hiv eller aids, har en højere sandsynlighed for at få spinal meningitis. Graviditet og arbejde med dyr kan føre til en risiko for at fange listeria eller listeriose (bakterier), som derefter kan resultere i meningitis.

Contagion

Meningitis er meget smitsom. At være tæt på en person, der er inficeret med meningitis kan føre til infektion. Meningitis kan spredes via kropsvæsker, men ikke ved tilfældig kontakt. Med andre ord, hvis du skulle passere en person, der var inficeret, ville du være meget usandsynligt at fange virus. Hvis du boede i det samme hus som en inficeret person, ville dine odds for at fange virus stige, fordi du ville være i konstant kontakt med denne person.

Komplikationer

Hvis venstre ubehandlet, kan alvorlige komplikationer forekomme. Kramper og permanent hjerneskade kan være et resultat af spinal meningitis. Høretab, blindhed, lemmer tab og tale tab er også almindelige. Hvis et barn fanger meningitis, kan hun lide af indlæringsvanskeligheder, adfærdsproblemer, hjerneskader og lammelser som følge af infektionen på hjernen. Fordi ældre og børn er mere modtagelige for virkningerne af denne sygdom, hurtig behandling er nødvendig for at undgå stød eller endda død.

Behandling

Afhængigt af typen af ​​infektion, der skal tages til behandling forskellige foranstaltninger. I tilfælde af en bakteriel infektion, vil være behov for antibiotika. I tilfælde af børn, hvis hævelse på hjernen er alvorlig, dræning af væsken kan være nødvendig for at undgå stød. Med viral meningitis, er der ingen antibiotisk kur. Meget ligesom når du har influenza, vil du kræve sengeleje og medicin såsom Tylenol at afhjælpe krop ømhed.

Forebyggelse / Solution

Børn bliver ofte vaccineret med hvad der er kendt som en Hib-vaccine. Dette kan hjælpe i forebyggelsen af ​​at få en meningitis infektion. Vask altid hænder med varmt vand og sæbe efter berøring overflader på offentlige steder, eller når du går til en børnezoo med dine børn. Når gravid, aldrig spise utilstrækkeligt kød eller rå fisk, for at mindske chancerne for at få listeriose. spiser altid fødevarer, der er fuldt kogte.


        

Udgiv min kommentar