Fantacine.com

Hvad er Crescendo Angina?

Hvad er Crescendo Angina?


Crescendo angina, også kendt som preinfarction angina, ustabil angina, eller mellemliggende brystsmerter syndrom, er en form for akut koronarsyndrom. Medicinske ordbøger definerer crescendo angina som angina pectoris, der ændrer eller forværres, og denne betingelse er mest almindeligt forekommende hos mænd og kvinder i deres midten af ​​50'erne og 60'erne, der har en dårlig livsstil, er overvægtige, og som er rygere.

Historie

En læge ved navn Sushruta identificeret begrebet hjerte smerter så tidligt som det sjette århundrede f.Kr. Hans beskrivelse af sygdommen skitserede de samme væsentlige elementer i den moderne definition af angina pectoris og havde illustreret en forbindelse mellem denne type af smerte og fedme.

Egenskaber

Angina anses ustabilt, hvis nogen af ​​tre skelnelige træk er til stede. Disse funktioner omfatter angina, der opstår i korte perioder, som regel mindre end 10 minutter, når de syge hviler eller på anden måde ikke lægge sig; alvorlig angina, der er af en ny iteration, som regel inden for de seneste fire til seks uger; og når hver indtræden af ​​angina er stadig mere alvorlig, hyppige og / eller langvarig.

Årsag

Angina pectoris er et resultat af en ubalance i udbud og efterspørgsel af hjertets ilt. En øget efterspørgsel af oxygen er forårsaget af fysisk anstrengelse. Jo mere indsats en person gør i deres bevægelser, jo mere hjertet skal pumpe blod rundt i kroppen. Den forholdsmæssige udbud opfylder muligvis ikke den øgede efterspørgsel, hvis der er blokeret, smalle blodkar eller koronar aterosklerose.

Symptomer

Selvom undertiden benævnt mellemliggende brystsmerter syndrom, angina pectoris syge udtrykker normalt ubehag i deres bryst i modsætning til faktiske smerte. Dette symptom er beskrevet som en kvælning, stram, klemme sensation. Derudover kan folk, der lider af angina pectoris opleve smerter i deres arme, skuldre, ryg og nakke. Svedende, åndenød og kvalme kan ledsage denne smerte.

Risikofaktorer

Generelt opretholde en sund kost og en aktiv livsstil kan forhindre angina pectoris. Undersøgelser har vist, at specifikke væsentlige risikofaktorer omfatter rygning, dyslipidæmi, hypertension, nyresygdom, fedme, fysisk inaktivitet, diabetes mellitus og en familie historie af tidlig hjertekarsygdom. Visse medikamenter kan forværre angina, som dåse vasokonstriktorer og den overdrevne udskiftning af skjoldbruskkirtel.

Behandling

Angina pectoris er normalt behandlet med nitroglycerin, da det er en vasodilator og giver mere adgang for oxygen til hjertet. I mere akut angina, kan en ballon indføres i enden af ​​et kateter, og derefter oppustes inde arterielumenen at udvide passagen. En mere invasiv metode er koronar bypass-operation, hvorved trange arterier omgås med venøse podninger.


        

Udgiv min kommentar