Fantacine.com

Prostata Cancer Tumor Grading

Prostatacancer involverer unormal cellevækst i prostata, som er valnød-formet kirtel hos mænd, der er ansvarlig for at producere sædvæske. Prostatacancer er den mest almindelige form for cancer hos mænd, som rammer ca. en ud af hver seks mænd i USA, ifølge Mayo Clinic.

Gleason score

Den prostatakræft svulst klassificeringsmetode mest anvendte er Gleason-systemet, som er opkaldt efter den patolog, der skabte det. Dr. Donald Gleason udtænkt denne iscenesættelse system til at vurdere prognosen for mænd med prostatakræft.

Egenskaber

Gleason systemet kvaliteter prostatacancerceller på en skala fra Grade 2 til Grade 10. Den endelige karakter er afledt ved at tildele en lønklasse til de to største kræft områder af prostata vævsprøver og tilføje de to karakterer.

Betydning

Højere Gleason score betyde prostatakræft svulst er aggressiv og dårligt differentieret. Lavere scorer betyder prostata tumor er mindre aggressiv og veldifferentieret.

Diagnose

Prostatavæv opnås gennem en biopsi af prostata. De fleste mænd med prostatakræft har Grade 5 til lønklasse 7 tumorer.

Overvejelser

Prostata tumorer ratinggrad 2 til grad 4 typisk ikke forkorte patientens levetid. Tumorer med kvaliteter af 5.-7 kan forkorte en mands liv ved fire eller fem år, mens tumorer Grade 8 til Grade 10 kan tage seks til otte år fra en patients liv.

Advarsler

Prostatacancer tumor klassificering er ikke en eksakt videnskab. Tumorer kan blive savnet i prostata biopsi og lægernes kvaliteter kan variere.


        

Udgiv min kommentar