Fantacine.com

endometriose Signs

Endometriose er en tilstand, som kan påvirke hundyr af enhver post-pubertære alder. Det har en bred vifte af komplikationer, fordi det kan påvirke mange områder af en kvindes reproduktive system, samt eventuelle områder af kroppen støder op til de reproduktive organer. I mindre alvorlige tilfælde kan denne betingelse forårsage ubehag og blødning. I mere alvorlige tilfælde kan endometriose føre til invaliderende betingelser, herunder smertefulde månedlige perioder, tarm og urinvejsproblemer og endda infertilitet.

Hvad er endometriose?

Livmoderen er foret med endometrie væv, der fungerer som et yngleområde for æg, der vil blive forberedt til befrugtning i løbet af menstruationscyklus. Hvis graviditet ikke sker, er det endometriosevævet der blev forbedret til befrugtning kasseret af kroppen under menstruation (menstruationsblødning). Tilstedeværelsen af ​​endometrievæv overalt, men livmoderslimhinden er, hvad der er kendt som endometriose.

Skilte

Almindelige symptomer på endometriose er bækkensmerter, normalt umiddelbart før eller under menstruation; smertefuld vandladning og afføring; smerter under bækken undersøgelser; og smertefuld samleje. Det specifikke område, hvor smerten opstår, afhænger af, hvor endometriosevævet udenfor livmoderen (kendt som implantater) er fundet. Der er ingen specifikke symptomer på endometriose, der kan diagnosticeres uden en mere grundig undersøgelse, som generelt ikke sker uden mere alvorlige komplikationer er til stede.

diagnosticering Endometriose

En læge eller gynækolog kan beslutte at begynde mere omfattende undersøgelser, hvis tegn på usædvanlig vedholdende bækkensmerter og menstruation kramper er til stede. En fysisk undersøgelse for knuder, der skyldes endometriosevæksterne, måtte blive ført i skeden og endetarmen. Ultralyd kan være nyttigt i nogle tilfælde at udelukke andre bækken problemer. Den mest pålidelige metode til diagnose kræver en laparoskopi (et lille snit i navlen) eller en laparotomi (en stort snit gennem maven).

Årsager

Der er i øjeblikket ingen afgørende data om den nøjagtige årsag til endometriose. Imidlertid har de fleste undersøgelser peget på en sammenslutning af denne betingelse med produktion af østrogen hormoner. Selvom årsagen til denne kemiske reaktion er endnu ikke blevet specifikt identificeret, den nuværende accepterede fremgangsmåde til behandling af symptomerne på endometriose fokuserer på regulering og overvågning østrogenniveau med hormonbehandling. Dette er dog ikke betragtes som en kur for den tilstand.

Behandling

Fordi afgørende viden om den nøjagtige årsag til endometriose ikke findes, vil behandlingen af ​​tilstanden afhænger af symptomer og de berørte områder. Smertestillende medicin kan ordineres samt hormonbehandling for at løse den formodede korrelation med østrogen. Kirurgi kan være påkrævet i nogle tilfælde, såsom en hysterektomi, men endometriosevæksterne er fundet hos kvinder, der har haft en hysterektomi.


        

Udgiv min kommentar